Naudi centrarà el discurs en la solidaritat

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 16 de Febrer de 2015

El candidat a cap de Govern d’SDP, Víctor Naudi, va complir la tradicional enganxada de cartells i va lligar el futur econòmic del país amb l’acord amb la UE.

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va arrencar ahir la campanya amb la tradicional enganxada de cartells a les set parròquies, amb doblet a Encamp, ja que també van visitar el Pas de la Casa. “Avui s’acaba l’època de la supèrbia, dels Patapous i de les ambigüitats, ara és l’hora de parlar del futur.” Aquestes van ser les primeres paraules del candidat a cap de Govern, Víctor Naudi, poc després d’enganxar un dels cartells amb la seva imatge i la de la resta de companys de la llista nacional.

Des d’SDP es vol aprofitar la campanya per presentar a la ciutadania un projecte basat en la solidaritat, en la confiança i en la responsabilitat. “La nostra prioritat és l’immediat redreçament de l’economia, perquè sense això no podrem prendre mesures de solidaritat per mantenir l’Estat del benestar”, va indicar Naudi, que hi va afegir que “des d’SDP creiem en el futur d’aquest país i basem les nostres propostes en un projecte de progrés”.

El candidat va indicar que es tracta d’una visió de país que va més enllà dels propers quatre anys i va lligar el futur econòmic d’Andorra amb l’acord d’associació amb la Unió Europea. “És una de les qüestions que més ens preocupen i la veiem com una oportunitat, amb il·lusió i esperança”, va assenyalar Naudi.

Més enllà del manteniment de l’Estat del benestar i les millores que s’han de fer en la sanitat i en l’educació pública gratuïta, el candidat a cap de Govern va posar sobre la taula apostes del partit com la despenalització de l’avortament en els tres supòsits o legislar respecte al testament vital “per facilitar que les persones tinguin un final de vida digna”.

Naudi, acompanyat sempre per l’excap de Govern i darrer candidat de la llista nacional, Jaume Bartumeu, va enganxar cartells a totes les parròquies, tant en les que SDP es presenta com en les que no. A Ordino va acompanyar el cap de llista Felip Gallardo, que es va mostrar entusiasmat davant de la campanya. “Busquem el cos a cos, que ens toquem tots. Parlarem amb els 1.585 electors d’Ordino”, va indicar. El candidat a la capital, Delfí Roca, va recordar que la prioritat “és escoltar la gent, saber quins són els seus problemes i aportar-los solucions”. De manera similar es va expressar la candidata d’Escaldes, Alba Álvarez: “Volem aconseguir que el Govern s’apropi al que el ciutadà necessita.”

EL CANDIDAT RECORDA QUE SDP ÉS UN PARTIT NOU I QUE ANIRÀ CREIXENT DURANT LA CAMPANYA

“Nosaltres l’enquesta la tindrem el dia 1 de març.” Aquesta va ser la resposta de Víctor Naudi qüestionat pels periodistes respecte a l’enquesta publicada pel CRES la setmana passada o per si SDP en tenia d’internes. “Som un partit nou, estem creixent i estem pujant”, va indicar el candidat a cap de Govern de Socialdemocràcia i Progrés. “Estem avançant en el bon sentit i durant aquests dies de campa­nya intentarem guanyar la confiança dels electors apostant clarament per aquesta proposta engrescadora que ha de definir els reptes del nostre país per als propers 10, 15 o 20 anys”, hi va afegir.

En termes similars es va expressar Delfí Roca respecte de les quatre candidatures parroquials que competiran a Andorra la Vella. “Què pot passar? Això ho decidirà la gent a l’hora de votar. No podem avançar esdeveniments, nos­altres sabem que tenim el projecte, tenim el programa i és el que anirem a explicar a la gent després d’escoltar-la”, va indicar el candidat.