Jaume Bartumeu assisteix a l’11è Congrés del PSC

Autor:
Font:
Publicat el: 20 de Juliol de 2008

 

JAUME BARTUMEU ASSISTEIX A L’11è CONGRÉS DEL PSC I S’ENTREVISTA AMB DIVERSOS DIRIGENTS DEL PARTIT I DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Una delegació del Partit Socialdemòcrata formada pel candidat a cap de Govern, Jaume BARTUMEU, i Pere CANALS, membre del Comitè Executiu del PS, va assistir el passat 18 de juliol a l’11è Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Només arribar, Jaume BARTUMEU va mantenir una trobada amb l’eurodiputada Maria BADIA, Secretària de Relacions Internacionals i política europea del PSC.
Al migdia, la delegació andorrana van mantenir un dinar de treball amb el senador Lluís Maria de PUIG, president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

A segona hora de la tarda, després d’haver escoltat l’informe de gestió que ha presentat el primer secretari del PSC, José MONTILLA, Jaume BARTUMEU es va reunir Joaquim NADAL, Conseller de Política territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, per fer un repàs de la situació de les comunicacions entre Andorra i Catalunya. Es va comentar així la situació de la xarxa ferroviària catalana més propera a Andorra.
D’altra banda es va parlar també de l’evolució de les actuacions de la Generalitat de Catalunya en relació al projecte d’Aeroport de la Seu d’Urgell.
Ambdós responsables han convingut de mantenir una nova reunió passat l’estiu.

En sortir de l’entrevista Jaume BARTUMEU va declarar “…hem de conèixer exactament quina és la situació actual del projecte d’Aeroport de la Seu d’Urgell. En l’àmbit de les comunicacions amb Catalunya hem de tocar de peus a terra i encarar seriosament els problemes. No s’hi val fer volar coloms, com ho fa sovint el govern liberal, que anuncia trens i aeroports sense cap base sòlida.”

D’altra banda Jaume BARTUMEU va parlar amb Cristian BOURQUIN, president del “Conseil Général” dels Pirineus Orientals, amb el qual es va convenir de reunir-se properament.
Finalment, el candidat a cap de Govern es va entrevistar durant el Congrés amb Isidre MOLAS, President de la Fundació Rafael CAMPALANS i amb Raimon OBIOLS, eurodiputat del PSC.

El 20 de juliol, durant l’acte de cloenda de l’11è Congrés del Partit delsSocialistes de Catalunya, un congrés en el qual els socialistes catalans han celebrat el 30è aniversari de la seva organització, Jaume BARTUMEU va continuar mantenint els contactes amb diferents responsables socialistes catalans.

El candidat a cap de Govern ha vist amb satisfacció com Isidre MOLES, amb el qual ja s’havia entrevistat divendres passat, en l’acte d’obertura del Congrés, ha estat elegit president del PSC.
Jaume BARTUMEU va continuar així aprofundint en la qüestió dels transports en zones veïnes d’Andorra i, especialment, en el projecte de desenvolupament de l’aeroport de la Seu d’Urgell.
Va poder comprovar que les declaracions contradictòries del govern liberal andorrà en relació a promoure un aeroport en territori d’Andorra o bé en centrar els esforços en la construcció d’un heliport a Andorra, contribueixen a restar credibilitat al govern d’Albert PINTAT.

En una trobada mantinguda durant el Congrés amb el Primer Secretari del PSC i President de la Generalitat, José MONTILLA, amb el qual ja havia coincidit a Madrid en el recent Congrés del PSOE, Jaume BARTUMEU va poder comentar diverses qüestions d’interès mutu calatano-andorrà. També van parlar de transports ferroviaris i del projecte d’aeroport de la Seu.

Acabats aquests dos dies d’assistència al Congrés del PSC, JaumeBARTUMEU va declarar: “… és urgent que Andorra tingui una relació fluida, franca i per tant seriosa amb els seus veïns. La política basada en el doble llenguatge que porta a canviar de discurs cada vegada que es canvia d’interlocutor ha tocat sostre.”

pdf3.jpg  Recull de premsa