Bartumeu diu que «els que s’han preocupat més pels andorrans que viuen a Espanya som nosaltres»

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Juliol de 2008

Diari Mes Andorra  

Julià Rodríguez 

Els que s’han preocupat més pels andorrans que viuen a Espanya som nosaltres, que hem anat a parlar amb el ministre d’Exteriors espanyol, cosa que la ministra encara no ha fet».

Així es va expressar ahir el líder del Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, en relació a les manifestacions de la ministra d’Afers Exteriors, Meritxell Mateu, segons la qual el Govern fa un seguiment gairebé individualitzat dels andorrans al territori espanyol perquè no tinguin cap problema amb les autoritats d’aquell país. En tot cas, Bartumeu va tenir l’oportunitat de parlar sobre aquesta matèria amb el ministre d’Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, durant el 37è Congrés del PSOE celebrat aquest cap de setmana a Madrid. «No és evident que els ciutadans andorrans tinguin aquest emparament que va dir la ministra, ja que, si fos així, alguns no vindríem a parlar amb mi sobre els papers que els demanen», va insistir el candidat a cap de Govern del PS.

I és que, segons els socialdemòcrates, els andorrans estan sent perjudicats des de fa anys per la condició de paradís fiscal del país, sense que els successius governs liberals hagin actuat per posar fi a aquest situació. La demanda de Bartumeu a Moratinos és que els andorrans puguin tenir el mateix tractament que els ciutadans de la Unió Europea. Així mateix, el ministre espanyol s’hauria compromès a accelerar els tràmits per desbloquejar un altre tema que fa més d’un any que dura: la cessió dels terrenys de l’antiga Ràdio Andorra..

Bartumeu va poder parlar també amb el secretari d’Estat espanyol d’Infraestructures, Víctor Morlán, i aviat es tornarà a reunir amb la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega.

pdf3.jpg