Bartumeu trasllada al PSOE la situació dels treballadors andorrans a Espanya

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Juliol de 2008

Diari BonDia

M.B.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, participarà aquest cap de setmana en el 37è congrés federal del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), que se celebra a Madrid. Una de les qüestions que traslladarà al congrés socialista és la situació dels treballadors andorrans a l’Estat espanyol, les comunicacions i el transport.

I és que Bartumeu va recordar “les dificultats que tenen els andorrans per treballar a Espanya” tot i l’existència del Tractat Trilateral, i va assegurar que aquesta és una de les “màximes preocupacions” del Partit Socialdemòcrata (PS).

En aquest sentit, el cap de l’oposició va explicar que l’objectiu és que aquest col·lectiu pugui “exercir la seva activitat professional, i si el Govern no es cuida d’aquesta qüestió el problema es multiplica per dos”. Alhora, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va comentar que aquesta situació no és repeteix a França.

Paral·lelament, Bartumeu també es va mostrar preocupat pel col·lectiu de transfronterers de l’Alt Urgell i els andorrans, i va indicar que “aquesta etiqueta de paradís fiscal no només perjudica la gent del país, sinó molta gent que ve a treballar”. Una etiqueta de paradís fiscal que “és la que han mantingut els liberals durant tretze anys”, segons va precisar el líder socialdemòcrata.

D’altra banda, el cap de l’oposició també va parlar sobre la seva participació en el 23è congrés de la Internacional Socialista, que es va clausurar ahir al matí a Atenes. En el transcurs del congrés, en què van prendre part més de 150 partits, es van tractar diverses qüestions, entre les quals Bartumeu va destacar el desenvolupament sostenible.

En aquesta línia, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va recordar que el dia 20 de juny, en el debat d’orientació política, els socialdemòcrates havien demanat que es reduís fins al 20% el consum energètic en l’administració. Aquesta petició es va traduir en una proposta de resolució que va ser aprovada pel Consell General, però la xifra es va quedar en un 5%, va explicar Bartumeu.

Tram final de legislatura

D’altra banda, Bartumeu també va opinar sobre les mesures que vol impulsar el Govern per pal·liar la desacceleració econòmica, una de les quals passa per establir una tarifa social del rebut de la llum. Unes mesures que el líder de l’oposició posa en dubte. “Si dic que tinc dubtes raonables seria massa poc”, va indicar.

Pel grup parlamentari, a hores d’ara i fins al final de la legislatura un dels màxim objectius, per no dir el màxim, és que en el proper període de sessions es doni el vistiplau a la llei de la CASS. Així ho va deixar palès el cap de l’oposició, que va remarcar que “només ens preocupa una cosa, al setembre aprovar la llei de la CASS; quan això s’hagi acabat haurem acabat la feina d’aquesta legislatura”.

I és que el president dels socialdemòcrates va reiterar que “aquest Govern no governa i el cap de Govern està apagat i fora de cobertura”. Bartumeu va sentenciar aquesta crítica destacant que al grup liberal “no hi veig ni projecte ni il·lusió, i no sé quan volen acabar amb aquesta agonia”.

pdf3.jpg