Socialdemocràcia i Progrés creu que els gestors actuals de la sanitat pública han engegat una «gradual conversió del dret a la protecció de la salut» en una «mercaderia que es ven i es compra» desembocant així en una privatització de la salut i per extensió «de les persones». Així ho van fer saber ahir a través d’un comunicat en què manifesten el seu malestar per la situació creada «pels gestors del SAAS».
Des de Socialdemocràcia i Progrés consideren que el «desgavell» creat a l’hospital pels gestors posa en evidència la «manca de transparència» i les «conseqüències nefaste» que està comportant l’adopció d’un nou sistema de salut i de protecció social «implantat a dosis homeopàtiques però letals pel sistema públic de salut fins ara vigent». Per això denuncien que els drets socials cada cop estan més a prop de convertir-se en «simples variables mercantils».
RESPONSABILITATS PER EL NADÓ/ SPD lamenta que cap dels responsables de la gestió hospitalària, del SAAS i del ministeri hagin donat una explicació «coherent» sobre la mort de la nena. I afegeixen que encara consideren més greu «la maniobra de comunicació escudant-se darrera les demandes d’informes» mentre es van fent «declaracions que causen més indignació que tranquil·litat».
SDP considera «inadmissible» que la ministra no hagi pres cap mesura disciplinària per assegurar-se que fets com aquests no es tornin a repetir», alhora que qualifiquen de «greu» que el cap de Govern toleri que la ministra manifesti públicament que «és incapaç de gestionar el seu ministeri degudament, reconeixent que no ha estat informada pels seus subordinats directes com a presidenta que és del SAAS».
Per tot plegat, des de SDP van reiterar ahir la seva demanda que es prenguin les mesures necessàries per evitar situacions similars en el futur així com que s’assumeixin les responsabilitats polítiques que «clarament se’n deriven». També demanen públicament que «s’aturi la demolició del sistema públic de salut».