Roig ajorna, però no descarta, la via judicial per obtenir informació

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 14 de Febrer de 2014

El comitè parroquial de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) de Sant Julià de Lòria va acordar que s’ajornés recórrer a la Batllia per l’actuació de la majoria comunal. En la trobada (en què van ser presents el president de la formació, Víctor Naudi, i el president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu), Naudi va demanar “carregar-se de paciència sense descartar la via judicial”, segons va explicar el conseller de la minoria a la corporació laurediana Josep Roig.


Així doncs, l’opció que es va prendre serà esgotar les vies de diàleg i si no s’obté cap resposta a les demandes d’informació que es realitzen es prendran “les mesures que calgui”. En tot cas, Roig va remarcar que “la paciència té un límit temporal” i per això en el consell nacional que se celebrarà demà es posarà un “calendari a la paciència”.

Per altra banda, el conseller d’SDP lauredià entrarà una darrera carta al Comú sol·licitant que es compleixin els terminis en l’entrega de les respostes i la informació demanada.

Roig va assegurar que el posicionament que va exposar en el darrer consell de comú és compartit per tots els membres de la formació, que troben inadmissible que no es compleixi l’ordinació de funcionament de les corporacions. Al mateix temps va valorar positivament l’aportació de Naudi a la reunió del comitè parroquial i el “grau de prudència” que va transmetre. En aquest sentit va destacar que “a nosaltres en interessa la informació per treballar” i va afegir que un recurs en contra de la forma de procedir de la majoria entorpiria la via del diàleg.

Túnel de Sant Julià

Des de la formació també es va analitzar les obres que encara falten per realitzar de la desviació de Sant Julià de Lòria. Sobre aquesta qüestió, Roig va posar en relleu la necessitat que es finalitzi el vial i al mateix temps va reclamar que la seva sortida sigui tan al sud com sigui possible. El conseller d’SDP va declarar que no compartirà que la sortida del túnel s’ubiqui a prop de la zona urbana de la població, és a dir, al costat del pont de Fontaneda. Roig va exposar que no té cap sentit traslladar el nus que hi ha al mig del poble a un altre sector que es troba també dins del nucli urbà ja que no se solucionaria el problema. Aquest tema també serà analitzat en la reunió de demà.