SDP dóna un temps “de marge” abans d’activar la via judicial contra el comú

Autor: C. AUDÍ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 14 de Febrer de 2014

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) deixa de banda, de moment, l’opció d’acudir a instàncies superiors per denunciar el que considera que és un cas de desinformació per part del comú de Sant Julià de Lòria.

Després d’analitzar la queixa que va formular la setmana passada Josep Roig, conseller de l’oposició al comú –denuncia que ha formulat un seguit de demandes d’informació per escrit sobre Natulandia i altres qüestions i que, superats els dos mesos de termini reglamentari que hi ha per respondre, encara no li han facilitat les dades–, el grup considera que el més pertinent és “donar una mica més de temps de marge” abans d’activar la via del recurs davant del Govern. Així es va acordar dijous al vespre en una reunió de la comissió de política nacional del grup i també al comitè parroquial, i així també ho van exposar ahir el mateix Roig i el president d’SDP, Víctor Naudi. “Primer volem esgotar la via del diàleg, deixar un temps prudencial”, va assenyalar Naudi.

El termini de marge que es deixarà, en espera d’un pas endavant per part de la majoria al comú lauredià, el determinarà demà durant el consell nacional d’SDP, que tractarà aquesta qüestió a l’ordre del dia de la trobada. En tot cas, i a banda del termini prudencial que s’acabi marcant, Roig va insistir que “en cap cas descarto l’altra via” i que, de fet, és una alternativa “que es contempla i que es continua contemplant encara que això no vol dir que no s’hagi de fer un últim esforç”. Perquè, va ressaltar, “no estem disposats que la situació s’allargui in eternum”.

SUPORT ABSOLUT
Paral·lelament, el conseller de l’oposició al comú de Sant Julià va afirmar que, en exposar als companys del grup polític les dificultats amb què, al seu entendre, es troba per accedir a la informació que reclama, va rebre “suport total”. “La gent està descontenta que no arribi la informació i i no es pot deixar passar”, va dir.