SDP vigilarà perquè s’aclareixi el cas de les escoltes a la Policia

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 13 de Febrer de 2014

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) farà totes les accions al seu abast, fins i tot personar-se com a acusació particular si cal, perquè s’aclareixi el cas de les presumptes escoltes telefòniques il·legals a l’edifici de la Policia. Al mateix temps, la formació política va denunciar públicament la “passivitat” que ha tingut el ministeri fiscal durant la instrucció de les diligències, que s’han perllongat durant tres anys i mig, un període que consideren “massa” llarg.

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, i el president d’SDP, Víctor Naudi –que van ser els que el 2010, quan eren cap de Govern i ministre d’Interior respectivament, van posar el cas en mans de la justícia–, van demanar que s’aclareixi qui escoltava i qui recollia les gravacions fetes entre el juny del 2009 i el maig del 2010, qui tenia interès a gravar i escoltar les converses telefòniques entre la direcció de la Policia i el cap de Govern i el ministre d’Interior, i qui va fer formatejar l’ordinador amb la consegüent pèrdua d’informació.

Els membres d’SDP van expressar la preocupació pel fet que fins que s’han conegut les últimes declaracions d’un dels inculpats, el ministeri fiscal “hagi estat absent en la instrucció d’aquesta com a actor processalment actiu”. SDP estarà atenta en relació amb la instrucció de les diligències que s’estan portant a terme i farà totes les accions que tingui al seu abast perquè s’arribi fins al fons de l’assumpte.

“Estarem vigilants i si cal serem protagonistes d’un impuls de l’acció de l’Estat i del fiscal general per aclarir d’una vegada tot el que ha passat en una qüestió que no és normal que hagi tardat tres anys i mig a instruir-se”, va afegir Bartumeu.

SDP veu que hi ha hagut una manca de voluntat del Govern d’arribar fins al final en la investigació. És més, els seus membres fins i tot van assenyalar que hi ha hagut “pressions” perquè “manifestacions fetes en seu judicial” que finalment han portat la fiscalia a demanar la citació dels directors de la Policia es modifiquessin i no se’ls hagués d’imputar.

Bartumeu va desvelar que en una reunió amb el ministre de Justícia i Interior, aquest li va expressar “el convenciment que la qüestió s’havia d’arxivar”.