Bonet vol conèixer la retribució de Budzaku i la despesa en viatges

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 20 de Gener de 2014

La consellera general del grup parlamentari mixt Sílvia Bonet ha presentat deu preguntes al Govern per conèixer la retribució del gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku,  així com la despesa en viatges i àpats feta per aquesta societat pública els anys 2012 i 2013.

La parlamentària de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) explica en la motivació de la bateria de preguntes que correspon al Consell General el control del Govern i, per tant, també de les societats públiques que presideixen els membres de l’executiu.

El grup mixt recorda en un comunicat que el ministre de Turisme, Francesc Camp, va pretendre en contractar “a un preu desorbitant” el gerent d’Andorra Turisme que “els resultats serien extraordinàriament profitosos per al país”. “No sembla pas que les previsions del ministre s’hagin confirmat quan dijous passat, 16 de gener, Francesc Camp havia de reconèixer que els visitants han baixat del 17,7%”, afirma el grup mixt. És per aquest motiu que el grup de l’oposició vol que es conegui la remuneració del gerent d’Andorra Turisme dels anys 2012 i 2013. En concret, Bonet s’interessa, per exemple, pels objectius que tenia fixats Budzaku per a aquests dos exercicis i també quin ha estat el seu grau d’acompliment.

Altres preguntes de la consellera general d’SDP van adreçades a conèixer les despeses esmerçades en viatges, àpats, dietes i desplaçaments  pel gerent d’Andorra Turisme en aquests dos anys i pel president de la societat, el ministre Francesc Camp. A més, es demana també la despesa global de la societat per aquest concepte. Les preguntes s’han formulat “atesa la necessitat de donar més transparència a l’actuació de la societat Andorra Turisme SAU”.