Bartumeu troba “poc realista i poc coherent” el discurs de Martí

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 3 de Gener de 2014

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va qualificar ahir de “poc realista i poc coherent” el discurs de Cap d’Any pronunciat pel cap de Govern, Antoni Martí.

Pel que fa a un dels aspectes més destacats del discurs, el referent a la necessitat que el creixement futur no es basi en l’endeutament, Bartumeu va recordar que Martí va ser, en la seva etapa política anterior, un dels responsables de “l’explosió de l’endeutament” que es va registrar. Aquest fet, segons el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), “li treu credibilitat” en la política de contenció de la despesa que ara preconitza, ja que “els errors del passat són els seus errors”.

Bartumeu discrepa també amb el cap de Govern quan aquest veu un possible revifament de l’economia en alguns indicadors que serien més positius que fa uns mesos. En aquest sentit, el president del grup mixt va assenyalar que pel que respecta, per exemple, al nombre d’assalariats, el país està al mateix nivell que el 2001 i, tal com va indicar en la seva intervenció al debat del pressupost, aquest indicador va registrar un decrement del 2% en el primer semestre del 2013.

El cert, segons Bartumeu, és que s’han perdut uns 7.000 assalariats, “i pretendre demostrar que s’han incrementat és una broma de mal gust”. El líder d’SDP va recordar també que les importacions s’han reduït al voltant d’un 2,5% en termes interanuals, de manera que els volums globals dels últims dos anys “s’han situat en valors de finals del segle passat”. “No sé d’on treu unes xifres tan optimistes”, va dir Bartumeu, que va trobar a faltar també al discurs de Martí “mesures de reactivació econòmica”.