SDP vol que les pensions pugin un mínim del 0,25% cada any

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 4 de Desembre de 2013

El grup parlamentari mixt ha presentat 72 esmenes al projecte de llei de la CASS. Una d’elles defensa que la revalorització de les pensions es faci en funció de l’IPC i no del factor de sostenibilitat que introdueix el text. A més, es proposa que la pujada mínima anyal quedi estipulada en el 0,25%.

 

La consellera general Sílvia Bonet va indicar que, d’aquesta manera, les pensions es podrien revisar cada any a través de la llei del pressupost i no perdrien poder adquisitiu. Bonet va explicar que les esmenes que proposen són fruit de les converses mantingudes amb els diferents col·lectius.

Els consellers de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) defensen un control  de la CASS per part del Consell General. Així, la documentació que la parapública envia al Govern hauria d’arribar també al Consell perquè hi hagués més difusió dels seus comptes. En aquest mateix sentit, perquè hi hagi més transparència el grup mixt aposta perquè els reglaments interns del consell d’administració de la CASS siguin públics perquè hi pugui accedir tota la població.

El grup mixt aposta també per “protegir” el pagament del 75% per part de la seguretat social dels actes inclosos a la cartera de serveis, tot i que la cobertura pugui estar entre el 25% i el 50% en productes prescrits per altres professionals de la salut. Bonet també es va mostrar partidària d’augmentar anualment les cotitzacions, amb la llei del pressupost, sense que suposi un gran impacte per a les empreses.