Roig pronostica el “rescat” de Naturlandia

Autor: JORDI SALAZAR
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 27 d'Octubre de 2013

“Vistes les xifres actuals, Naturlandia acabarà rescatada, com EMAP.” Així de taxatiu es va mostrar aquesta setmana el conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) al comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, a l’espai Parlem-ne, de l’emissora COPE Andorra-AD Ràdio, on també va criticar durament l’actitud de la majoria amb relació al projecte.

Roig va basar el seu pronòstic en els resultats de l’auditoria de Camprabassa –“els únics números que he vist sobre el projec­te”–, que posaven en dubte la viabilitat. Un informe elaborat per una empresa que va acabar sent acomiadada per l’equip de govern, al parer de Roig, “pel simple fet que els resultats no els van agradar”. En aquest sentit, el representant d’SPD va qualificar els fets de “surrealistes”, ja que “quan es tira endavant un projecte, l’avaluació externa, objectiva i transparent, no es pot ignorar”. Per aquest motiu, va posar en relleu que una auditoria “ha de servir per veure els punts forts i els febles, i així progressar, i no per acomiadar algú que t’està dient que tens un problema”.

INTERÈS NACIONAL
A més del fet que l’equip de Montserrat Gil ignori els resultats d’aquesta auditoria, Roig també va lamentar que la cònsol major “insisteixi tant darrerament sobre el fet que Naturlandia ha de ser un projecte d’interès nacional, equiparant-lo amb les pistes d’esquí”. I hi va afegir que pel que fa a impacte turístic, “entre el parc d’animals i el negoci de la neu hi ha una diferència important”.

Vinculant-ho amb Naturlandia, el conseller d’SPD també va llançar una crítica al balanç negatiu dels comptes del comú, amb 851.000 euros de dèficit. “A final de l’any passat, quan es va aprovar el pressupost, la majoria buscava aquest titular: Aprovarem uns comptes que seran positius, amb 180.000 euros de super­àvit”, va recordar Roig, que hi va afegir que mesos després, en la taula d’ingressos i despeses, “ens trobem de cop i volta uns reconduïts, per un import d’un milió d’euros, per una previsió del dèficit de 851.000. I tothom sap que aquests reconduïts són per finançar Naturlandia”.

El polític de Socialdemocràcia i Progrés va assegurar que “el que més em molesta de tot això és que no es digui la veritat a la ciutadania, que se la mantingui enganyada”. Al mateix temps, va lamentar la resposta que li va donar el conseller de Finances lauredià, Joan Besolí, quan va demanar-li per aquests reconduïts. “Va dir que cal ser flexible en els comptes. Jo també sé fer pressupostos flexibles: puc dir que em gastaré 13 milions i gastar-me’n 15”, va ironitzar.