Bartumeu defensa a Brusel·les un nou marc d’associació

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 17 de Juliol de 2013

El president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, va defensar davant del responsable de la Unió Europea en les negociacions amb Andorra, Gianluca Grippa, la voluntat d’assolir un acord amb la UE al marge dels altres microestats.

Bartumeu va aprofitar la trobada amb Grippa, celebrada ahir a Brussel·les, per reiterar la seva preferència per assolir un acord d’associació amb un marc adaptat i no una adhesió «pura i simple» a l’Espai Econòmic Europeu (EEE).

Bartumeu es va desplaçar fins a la capital belga per reunir-se amb el responsable de la Unió Europea en les negociacions amb Andorra, a qui va trametre la «voluntat andorrana» d’avançar en la negociació d’un acord amb independència que altres estats, també inclosos en el document de bases presentat per la Comissió Europea el 20 de novembre del 2012, «puguin o vulguin avançar menys ràpidament» en el procés d’acostament a Europa.

ACORD D’ASSOCIACIÓ / Bartumeu va reiterar davant de Grippa la seva preferència per un acord d’associació abans que l’entrada a l’EEE, i li va assegurar que hi ha un «acord global amb el Govern per defensar conjuntament aquesta qüestió». A més, «s’espera que durant la tardor es puguin donar avenços importants» en la via de l’acostament d’Andorra al mercat interior europeu.