Bartumeu critica la “disbauxa” pressupostària del Govern

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Juny de 2008

Diari BonDia

M.B.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar ahir de manera contundent “la disbauxa en la despesa i descordança del pressupost liberal”.

I és  que el candidat del PS a cap de Govern per a les properes eleccions va tornar a posar sobre la taula una sèrie de transferències de crèdit pressupostari per ampliar les despeses destinades a retribuir el personal de relació especial que ascendeixen a més de 110.00 euros. Alhora, el socialdemòcrata, que va oferir una roda de premsa després de la junta de presidents de grup parlamentaris, va indicar que s’han dut a terme una sèrie de transferències de crèdit per ampliar també algunes partides pressupostàries destinades a l’OIE i a remuneracions a alts càrrecs polítics i ambaixadors. En aquest sentit, Bartumeu  va avançar que el seu grup ja ha entrat a Sindicatura una sèrie de preguntes perquè l’executiu clarifiqui “la manera com malgasten els diners a l’edifici administratiu”.

D’altra banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata també va parlar sobre alguns punts de l’ordre del dia que centraran la sessió del Consell General del 12 de juny. Entre aquests, el cap de l’oposició va destacar la paradoxa que es pot produir si la resta de grups no voten a favor de l’esmena a la totalitat dels socialdemòcrates relativa al projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar les despeses de les obres dels trams 3 i 4 de la desviació de Sant Julià de Lòria. Paradoxa perquè, segons Bartumeu, si s‘aprova el crèdit extraordinari el projecte “podria arribar per doble partida”, ja que la desviació de Sant Julià de Lòria és una de les obres previstes en la nova llei de finançament d’obres públiques. Així, el cap de l’oposició va mig ironitzar sobre la qüestió indicant que “per primer vegada els liberals podrien arribar una esmena a la totalitat”.

Un altre dels aspectes que va remarcar de la propera sessió ordinària de Consell General és el projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar les despeses del transport sanitari que ha dut a terme la Creu Roja des de 1991. En aquesta línia, Bartumeu va remarcar que “feia molts anys que no se’ls abonaven [els diners], i es va generar un dèficit en aquesta institució″. Sense deixar de banda el curs parlamentari, Bartumeu també va fer referència al debat d’orientació política, que tindrà lloc el 19 de juny.

LA POSTE

Respecte al possible tancament de la branca financera de correus francesos, La Poste, el cap de l’oposició va assegurar que ja ha parlat sobre aquesta qüestió amb l’ambaixador de França al Principat i altres personalitats per “esbrinar el que està passant”. Així, el president del grup parlamentari liberal va acusar el Govern “d’inoperància” al voltant d’aquesta qüestió i va avançar que “demanarem explicacions”.

pdf1