Bartumeu participa en el Fòrum dels progressistes europeus

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 17 de Juny de 2013

Després d’haver-se reunit divendres a París amb la representant personal del copríncep francès, Sylvie Hubac, el president del grup parlamentari mixt i membre de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, va aprofitar el viatge per mantenir diversos contactes internacionals i per participar en el Fòrum dels progressistes europeus.

Així, dissabte a la tarda, Bartumeu va tenir l’ocasió de seguir les taules rodones Reorientar Europa mitjançant el creixement i l’ocupació i Construir l’Europa de demà: un nou model democràtic, social i ecològic, així com de seguir les intervencions de Jacques Delors, antic president de la Comissió Europea, i de Martin Schultz, president del Parlament Europeu.

Precisament, el socialdemòcrata alemany va fer una intervenció traçant una via d’esperança per als progressistes europeus, en l’arrencada de la propera campanya per a les eleccions al Parlament Europeu, l’any vinent.

D’aquesta manera, segons s’explica en un comunicat, en uns moments importants per a les relacions d’Andorra amb la Unió Europea, Bartumeu va poder trobar-se amb responsables progressistes europeus, als quals va confirmar la voluntat dels socialdemòcrates i progressistes andorrans d’avançar cap a l’establiment d’una ferma associació amb la Unió Europea, voluntat que ja havia tramès a Hubac en la trobada de divendres.

Alhora el conseller general i membre de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra va voler recordar la tasca de redreçament de la imatge internacional d’Andorra que es va dur a terme durant l’etapa del Govern socialdemòcrata en aconseguir sortir de la llista de paradisos fiscals, el febrer del 2010, després de la signatura de divuit acords bilaterals d’intercanvi d’informació fiscal a la demanda, seguint el model internacional establert per l’OCDE.

Les diferents trobades van servir també per posar de manifest que el calendari internacional que afecta Andorra s’està accelerant i que s’ha de començar a prendre decisions sense dilacions ni excuses.