Vila acusa la majoria de contractar assessors per fer “favors polítics”

Autor: G. P.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 17 de Juny de 2013

El conseller del grup mixt de l’oposició al comú d’Andorra la Vella, Josep Vila, critica amb duresa la política de contractacions d’assessors que segueix la majoria que encapçala Rosa Ferrer.

Qui va ser cònsol menor durant el mandat passat, apunta directament que en un gran percentatge de casos s’ha agafat gent sense cap edicte, emprant partides importants que, al seu entendre, es podrien destinar a altres àmbits. I, al seu parer, aquests moviments només responen a “favors polítics”.

Així ho ha exposat Vila durant una entrevista concedida al programa Parlem-ne, de COPE Andorra-AD Ràdio. L’exmandatari de la capital, ara al grup mixt de l’oposició després de la seva marxa del Partit Socialdemòcrata, no es mossega la llengua en retreure pràctiques que considera poc adequades per part de qui fins al desembre del 2011 era la seva companya a la corporació. “El comú continua contractant molts assessoraments que són favors polítics; ja ho sabem”, afirma. Com a exemple d’aquestes asseveracions, el polític posa la creació de la societat Turecav. “El primer que vam preguntar és si hi hauria o no contractacions i se’ns va dir que no. Jo ja n’he vist cinc, quatre de fora i una d’una persona que treballava al comú”, explica, per després citar un altre cas: “A Jovial tenim tres persones per portar un sol edifici.”

LA FORMA DE CONTRACTAR
A banda del nombre d’assessoraments, que considera molt elevat, Vila també retreu a l’actual majoria la forma com s’acaben contractant aquestes persones. “No fan ni un edicte intern, tot va a dit”, assegura el conseller de l’oposició. En ser preguntat sobre si aquesta tàctica és només de l’actual mandat o ja era habitual en l’anterior, quan ell era cònsol menor, el polític afirma que “jo no permetia que això passés; fèiem edictes interns”.

Vila admet que durant el seu mandat com a cònsol menor “teníem directors”, però assegura que “no tants com ara”. I aprofita per preguntar-se “si en necessitem tants”. I aquí és on va recórrer a un altre exemple, el del butlletí informatiu de la parròquia. “Per fer-ho necessitem una agència de notícies i un assessor a part del director de comunicació?”, inter­roga, per respondre posteriorment amb un contundent: “Jo crec que no.” L’exmandatari de la capital, en canvi, posa en contrast aquestes despeses amb altres actuacions impulsades per la majoria, justament, per adaptar-se a la complicada situació econòmica. “Tanquem una guarderia, privatitzem serveis als Serradells, però seguim pagant favors”, indica.