Roig critica l’ús que fa el comú de les societats

Autor: JORDI SALAZAR
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 10 de Juny de 2013

El conseller del grup mixt al comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, va lamentar que la corporació laurediana utilitzi les societats participades com una fórmula per fer servir diners públics sense que hi hagi un control per part de la minoria.

En una entrevista a l’emissora COPE Andorra-AD Ràdio, Roig va afirmar, en referència a Sasectur i Camprabassa, que “això de les societats, no ens enga­nyem, és un mecanisme per escapar del control pressupostari de les oposicions”.

Parlant més concretament del cas del centre esportiu, el conseller va recordar que “tots els comuns, absolutament tots, quan han de contractar personal per a l’estiu, treuen l’edicte pertinent, com ha de ser; tots, excepte el de Sant Julià. Això vol dir que aquí, amb diners públics, es pot contractar a qui es vulgui.”

Roig va assegurar, en aquest sentit, que “si governéssim nosaltres, Sasectur segurament ni tan sols existiria, i totes les contractacions de personal sortirien publicades al BOPA. Els diners públics s’han de gestionar amb un mínim de transparència”, va reiterar.

D’altra banda, el representant del grup mixt va afirmar que la inauguració del parc d’animals de Naturlandia “marca un abans i un després per a aquelles persones que no ens sentíem còmodes en el projecte”, i que si bé continua mostrant les seves reserves pel que fa a la infraestructura, “ara que ja està feta, cal lluitar per fer-la rendible”. Així, va subratllar que “Sant Julià, com tots els comuns, té un problema amb el dèficit, i crec que Naturlandia hauria d’aportar uns diners que haurien de repercutir en una reducció del deute”. Ara bé, Roig va incidir en el fet que, “precisament per aquest motiu, demano ara més que mai un pla de viabilitat”.

El conseller va indicar, respecte d’això, que “mai no s’ha presentat cap estudi, ni cap auditoria, ni cap informe, que avali la rendibilitat del projecte”, i que l’única estimació que s’ha dut a terme és “el càlcul dels 2.000 visitants que han de venir diàriament. Això, que em perdonin, no és un pla de viabilitat seriós, i la cònsol n’és conscient”.

Per aquest motiu, Josep Roig va  assegurar que posa “en dubte” que la iniciativa esdevingui rendible. D’una banda, es basa en una auditoria elaborada l’any passat que presentava un forat de quatre milions d’euros a Naturlandia, i de l’altra, que la societat demanés a començament d’aquest any un crèdit d’1,6 milions d’euros a la corporació laurediana. “Això fa que em costi creure en el projecte”, va dir.

BONA RELACIÓ AMB ARENY TOT I LA RUPTURA DE GRUP

Durant l’entrevista concedida a COPE Andorra-AD Ràdio, Josep Roig també es va voler referir a l’escissió de la minoria socialdemòcrata al comú arran de la fractura del PS. Sobre aquest afer va assegurar que manté “una molt bona relació amb Rossend Areny”, ja que “compartim ideologia, projecte i estratègia política per al comú”. També va afirmar que, si va marxar del PS, va ser perquè “no em sentia còmode amb l’estructura jerarquitzada de partit que presenta”, i no exclusivament per afinitat amb Jaume Bartumeu. “És indubtable que Bartumeu és un actiu molt important, però al seu costat hi ha una sèrie de persones que hem decidit fer el pas lliurement, perquè no compartim l’estructura vertical del PS, i apostem per una de més transversal.”