La militància d’RD avala la negociació per renovar el pacte amb L’Alternativa

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Maig de 2008

Diari d'Andorra

Cinta Audí 

L’executiva de Renovació Democràtica (RD) va rebre ahir l’aval dels afiliats per tornar a posar mans a l’obra amb el pacte de l’Alternativa i treballar per elaborar possibles llistes úniques.

Segons es va acordar ahir al matí durant el IV Congrés general que va celebrar la formació a l’Hotel Tudel d’Escaldes –i al qual van assistir una cinquantena de membres– els representants del partit estan d’acord que s’iniciïn les negociacions per renovar l’acord actualment vigent amb la coalició de centreesquerra. I de fet, segons va posar de manifest el president del partit, Ricard de Haro, “la intenció és ampliar el compromís amb L’Alternativa i anar més enllà. Que aquest compromís sigui de més quantitat i qualitat”. No obstant això, els termes en què es renovarà l’acord, amb llistes úniques a les circumscripcions nacionals o parroqui­als, queda encara obert.

Amb tot, els caps visibles d’RD van assenyalar que ara arribarà l’hora de conversar amb els líders del Partit Socialdemòcrata –encara que de moment no s’ha establert cap calendari per a les converses– i que “no descartem res”. En aquest sentit, de Haro va afirmar que durant les converses “no hi haurà res innegociable d’entrada”, tot i que queda clar que entre les propostes programàtiques que posaran sobre la taula els membres de l’executiva de Renovació Democràtica hi haurà qüestions referents a la reforma fiscal i a la reactivació de l’economia. “Volem anar cap a un sistema fiscal que la gent pugui saber on acaba. Creiem que els empresaris no han de pagar el mateix tant si tenen molts beneficis com si no n’obtenen”, va ressaltar. En la mateixa línia, va afegir que el seu desig és apostar per propostes polítiques que donin la possibilitat als empresaris “de créixer i anar a fora a fer negocis”.

En definitiva, va insistir el polític el que pretén el pacte “és unir persones que tinguin la capacitat i l’empenta per fer el canvi que cal per al país”. Per això, sobre qui podria encapçalar les candidatures, prefereixen encara no parlar-ne: “L’últim que farem serà parlar de noms si el contingut del programa és l’adient”.

Pel que fa al gruix de punts programàtics, de Haro va explicar que es basaran en el full de ruta elaborat per als comicis del 2005. No obstant això, va matisar que “anem renovant i adapatant” les propostes a la realitat i les necessitats del país.

Nova executiva i pàgina web

En el decurs de la trobada política també es va remodelar l’executiva del partit, a la qual s’han incorporat Aleix Mañosas com a tresorer, i Sílvia Pla, Ricard Mañosas, Jordi Tudó i José Oscar Encuentra com a vocals. Ricard de Haro es manté a la presidència, Luis Maria Garcia com a vicepresident i Josep Tudel a la secretaria d’organització. També es va presentar la nova pàgina web www.renovaciodemocratica.ad.

pdf3.jpg