El PS insta a eliminar el crèdit de 44 milions per al nou vial lauredià

Autor:
Font:
Publicat el: 21 de Maig de 2008

Diari d'Andorra

Redacció 

El president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de llei presentat pel Govern pel qual el Consell General havia d’aprovar un crèdit extraordinari de 44 milions d’euros per a la construcció dels trams 3 i 4 de la desviació de Sant Julià de Lòria.

A més, el PS també ha demanat una pròrroga en el termini per presentar esmenes parcials al text, que ara s’allargarà fins al 26 de maig vinent.

De la seva banda, el conseller socialdemòcrata Esteve López ha presentat una demanda d’informació al Govern en la qual sol·licita dades sobre “la quantitat de persones o col·lectius” que es van beneficiar de la despesa social durant el 2007, a més de les memòries i programes dels serveis efectuats per l’àrea d’atenció social i protecció a la infància, i els barems per poder accedir a aquests ajuts. El PS denuncia que “el Govern fa molta comunicació de la despesa global però es guarda molt de fer públic l’abast real de l’atenció social”.

Des del grup de CDA+Segle 21 també s’ha demanat informació a l’executiu, en aquest cas a través d’una pregunta que s’haurà de respondre oralment durant la sessió del Consell General del 29 de maig vinent. El president, Enric Tarrado, interroga el Govern sobre l’assignació d’una partida pressupostària de 14 milions d’euros per a la construcció del futur heliport nacional a Sant Julià.

No és l’única pregunta que haurà de respondre l’executiu. Tres més han estat entrades per consellers socialdemòcrates. Així, Pilar Riba vol saber en quin estat es troben les negociacions amb la societat concessionària del túnel d’Envalira per aconseguir la gratuïtat per als residents al Pas de la Casa, tal com va encarregar el ple del Consell el novembre passat. De la seva banda, Carles Blasi torna a interessar-se pel cost del projecte de la nova seu dels Arxius Nacionals i qüestiona l’executiu sobre quin import es va pagar durant el 2007 per a un projecte que, com recorda el mateix conseller, es va canviar després de l’acord amb la coalició CDA+Segle 21 per aprovar el pressupost. Per últim, Josep Dalleres expressa la seva preocupació per la davallada de rendibilitat dels fons de reserva de la CASS, i pregunta si “s’ha tingut en compte, en el moment de prendre decisions sobre inversions, l’estipulat en els diferents acords del Consell General sobre la matèria i s’ha posat en coneixement de la comissió responsable qualsevol canvi de criteri”.

Polítiques socials

Esteve López demana al Govern informació sobre les persones beneficiàries dels ajuts socials atorgats durant l’exercici del 2007.

Túnel d’Envalira

Pilar Riba vol saber com estan les negociacions amb la concessionària per atorgar la gratuïtat als residents del Pas.

Fons de reserva de la CASS

Carles Blasi vol saber si a l’hora de prendre decisions sobre on invertir aquest capital s’han tingut en compte els acords del Consell General.

pdf3.jpg