Comunicat de premsa relatiu a la proposta d’acord perquè Andorra ratifiqui la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Desembre de 2012

logo-gps-consell.JPG

El Grup parlamentari socialdemòcrata demana que Andorra ratifiqui la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides.

El Grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat aquest dilluns una Proposta d’Acord adreçada a encomanar al Govern que iniciï els tràmits necessaris perquè com a molt tard el mes de juny vinent l’Estat andorrà ja figuri entre els Estats que han ratificat el conveni de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat i el seu protocol opcional.

Es tracta d’una convenció adoptada el 13 de desembre de 2006, en el decurs de la seixanta-una sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, que va ser oberta a la signatura el 30 de març del 2007.

El govern d’Andorra la va signar el 27 d’abril del 2007 però no s’ha portat mai a ratificació del Consell General.

El 3 de novembre del 2010, a Ginebra, Andorra es va sotmetre al seu primer Examen Periòdic Universal del Consell dels drets de l’home de Nacions Unides. En aquell tràmit Algèria, Argentina i Espanya van recomanar que Andorra ratifiqués la Convenció. La dissolució del Consell General i l’arribada d’un nou govern van retardar aquella tramitació per la qual cosa els socialdemòcrates volem instar ara el Govern a enllestir-la.

(S’acompanya còpia de la Proposta d’Acord entrada al Registre del Consell General el 3 de desembre del 2012 amb el núm. 1038)

Andorra la Vella, 3 de desembre del 2012