Bartumeu lamenta les explicacions d’Alcobé sobre el criteri del Govern

Autor: M. F. / M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 30 de Novembre de 2012

“El senyor ministre ha de buscar excuses allà on no n’hi ha perquè s’ha posat en evidència la seva carència” amb el sector comercial. Aquest és el parer del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, sobre les explicacions que va donar el titular d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, respecte al criteri favorable però amb diverses modificacions que ha emès el Govern sobre la proposició de llei del comerç que van presentar els socialdemòcrates.

D’aquesta manera, i sense entrar en el fons del criteri de l’executiu, Bartumeu va voler constatar només que no se sentien sorpresos per les declaracions d’Alcobé i va destacar que “una vegada més el Govern dels millors demostrarà ser el dels pitjors”. El president del grup parlamentari socialdemòcrata considera que el ministre està “enfadat” perquè amb la presentació de les proposicions de llei del comerç i dels serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic el PS “els ha passat al davant” i ara, afegeix, “s’ha vist obligat” a emetre un criteri favorable i un altre de desfavorable a la llei del comerç electrònic, ja que considera que així el seu posicionament “quedarà millor”.

“Nosaltres hem hagut de suplir les carències del Govern i ara posen excuses”, va afegir Bartumeu, que va recordar que des de l’executiu “s’havia manifestat que la llei del comerç no era una prioritat”, desatenent així la demanda del sector i deixant de banda, segons el Partit Socialdemòcrata, una llei que és “totalment necessària”.
A l’últim, i sobre el fet que  Alcobé mateix admetés que potser hauria estat més senzill fer un text nou en vista de totes les modificacions que s’hi volen incloure, el president del grup  socialdemòcrata es va demanar “¿per què no la feia en lloc d’estar-se barallant amb helicòpters allà on no calen?”.

D’altra banda, la vicepresidenta de l’Associació de Petits Comerciants, Rosa Pascuet, va exposar que han rebut la proposició de llei del comerç i que de moment estan satisfets perquè es tracta d’una llei necessària per al país, “per obrir-lo al món”. També va considerar que tot i que aquest text arriba tard “val més tard que mai” i manifesta que en la llei “no hi hauria d’haver partidismes”.