Bartumeu pregunta sobre la delimitació de competències

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 31 d'Octubre de 2012

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat diverses preguntes perquè siguin respostes de manera oral pel Govern durant la propera sessió de control al Consell General, que tindrà lloc el 8 de novembre.

Una ha estat presentada pel president del grup, Jaume Bartumeu, que s’interessa per conèixer la situació de les converses amb els comuns per modificar la normativa sobre la delimitació de competències.

El cap de l’oposició recorda que al llarg de la passada legislatura es van fer diverses reunions entre el Govern i els cònsols per analitzar les disfuncions i els problemes que estava comportant l’aplicació de la Llei qualificada de delimitació de competències. “En aquesta legislatura hi ha hagut reiterades declaracions públiques del cap de Govern que feien referència a un suposat salt qualitatiu en la relació entre el Govern i els comuns pel que fa a aquesta qüestió de gran importància institucional”, afirma Bartumeu, raó per la qual  demana al Govern que informi sobre les eventuals negociacions que s’hagin pogut fer.

Per la seva banda, el conseller Gerard Barcia ha preguntat sobre la separació d’un dels camps de neu d’esquí del Principat “per causa de les polítiques fiscal i turística del Govern”. La consellera Rosa Gili ha demanat pels canvis de terminis i de pressupost del projecte del nou Estadi Nacional i pels passos que ha fet el Govern per millorar els espais i els mitjans del Servei d’Ocupació. Finalment, David Rios ha preguntat per les mesures de reactivació econòmica per a les petites i mitjanes empreses.

D’altra banda, la comissió legislativa de Política Exterior ha acordat, aquest dimarts, que la compareixença pública del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, tingui lloc dilluns que ve, 5 de novembre, a les quatre de la tarda. El ministre va demanar la compareixença davant la comissió per explicar el programa previst per a la presidència andorrana del Consell d’Europa, que tindrà com a eix principal l’educació de la ciutadania en democràcia.