Bartumeu diu que el Govern crea «desconcert» entre els funcionaris amb la seva política laboral

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Maig de 2008

Diari Mes Andorra   

A.L.

Els representants de la plataforma de sindicats de funcionaris van mantenir ahir una trobada amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, per explicar la seva posició respecte a la modificació de la Llei de la Funció Pública.

Bartumeu va expressar la seva preocupació per la tensió derivada de les discrepàncies entre l’Executiu i els sindicats, que evidencia, al seu parer, «l’estat de desconcert que viu l’Administració pública».

El cap de l’oposició va lamentar la política retributiva que l’Executiu ha aplicat els darrers anys, «que ha situat un important nombre de funcionaris per sota del salari base». Dins d’aquest sector, que cobra el 80% del sou establert, Bartumeu va incloure una important quantitat de professors i de nous agents de circulació. Una situació que no beneficia ni els treballadors ni el servei que donen, va comentar el polític socialdemòcrata, que va demanar «una retribució adequada al cost de la vida i no una per sota del que és raonable per a una família». Bartumeu va remarcar que, des de la perspectiva socialdemòcrata, el comportament del Govern amb els treballadors de l’Administració reflectia «disparitat, disfuncions i, fins i tot, injustícies». Per al cap de l’oposició, la reforma s’ha de fer «amb les persones que hi treballen» i aplicant «seny». Uns requisits que «trobem a faltar en tot això», va dir Bartumeu, que va advertir que, des del grup socialdemòcrata, es seguiria el desenvolupament de les converses entre els sindicats i el ministre de Finances, Ferran Mirapeix.

Per altra banda, el líder socialdemòcrata va avançar l’abstenció del seu grup en la votació de la ratificació de l’acord entre el Principat i la Santa Seu que tindrà lloc en el Consell General. Bartumeu es va referir que «aquest acord no és bo per mantenir la situació actual ni tampoc en relació amb la Constitució». En la mateixa sessió, es debatrà també la proposició socialdemòcrata per regular el pluralisme als mitjans de comunicació públics. Una proposta que no resultarà «cap sorpresa» que no s’aprovi. Bartumeu es va referir també a la trobada del cap del Govern amb Nicolas Sarkozy, sobre la qual va recordar que s’havia anul·lat tres vegades en un any i que «en vint minuts és difícil tocar els temes d’Estat».

pdf3.jpg