Bartumeu considera que el Govern “ha menystingut” el Consell General

Autor: REDACCIÓ / AGÈNCIES
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 6 de Setembre de 2012

El president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, creu que el Govern ha menystingut el Consell General en intentar fer privat el registre d’inversions estrangeres quan la llei diu que ha de ser públic. El líder de l’oposició, que va fer aquestes manifestacions després de la reunió de la junta de presidents d’ahir, va posar en dubte que aquest fet fos “un error” i el va atribuir a “la lleugeresa amb què el Govern treballa les matèries legislatives”.

Així mateix, Bartumeu va destacar que el fet que el registre fos privat seria incoherent perquè el registre de societats és públic, i va apuntar que hauria estat una manera que el Govern amagués “l’evidència que pocs inversors francesos hi haurà amb el conveni de no doble imposició que s’ha signat amb França”. I és que Bartumeu considera que el fet que el Govern hagi  firmat un conveni en què parla d’un IRPF però no en digui el tipus i que França digui que si hi ha sospites que els inversors volen eludir la  fiscalitat francesa se’ls aplicarà, farà que no els convingui venir al Principat.

D’altra banda, la reunió de la junta de presidents va servir per  fixar el calendari de sessions per a aquest nou període. Durant el que queda de mes no hi haurà cap sessió del Consell General. Les sessions de control a l’executiu s’han programat per als dies 11 d’octubre, 8 de novembre i 13 de desembre, i les sessions per analitzar les iniciatives a tràmit seran el 18 d’octubre, el 22 de novembre i el 20 i 27 de desembre.

Així mateix, en la reunió es va determinar que la comissió legislativa d’Interior treballi els projectes de llei de creació de diversos col·legis oficials, el projecte de llei de modificació del Codi Penal i el de modificació del Codi de procediment penal. La comissió d’Economia treballarà el projecte de llei de modificació de la Llei del joc del bingo, i la de Finances i Pressupost treballarà un suplement de crèdit per a l’adequació del Tribunal Constitucional i un altre per adequar el nou local d’atenció al públic dels departaments de Tributs i Duana i crear un sol òrgan per gestionar els nous tributs.