El PS creu que la llei d’obertura envaeix competències

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 28 d'Agost de 2012

El Grup parlamentari socialdemòcrata ha fet arribar una carta al Consell General on demana al Síndic si ha fet estudiar pels serveis de la Secretaria general del Consell «l’eventual existència d’un conflicte positiu de competències en el text del Reglament d’aplicació de la Llei 10/2012 del 21 de juny d’inversió estrangera».

Segons exposen els socialdemòcrates, el Govern estableix en el reglament la prohibició o restricció d’accés al Registre d’inversions estrangeres, afirmant que no és «públic ». En la seva carta al Síndic, el president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, assenyala que aquella disposició reglamentària «no s’adiu amb un correcte desenvolupament dels articles 21 i 22 de la Llei 10/2012 els quals, en parlar de l’organització i funcions del Registre, mai no estableixen que no hagi de ser públic».

Bartumeu afegeix en la seva carta que tampoc es podria pretendre que la Disposició final primera de la Llei habilités al Govern per a proclamar aquell secretisme per quan la disposició: «assenyala únicament al Govern l’obligació d’aprovar les disposicions de desenvolupament dela llei però en cap cas estableix que el Registre no hagi de ser públic».

VULNERA PRINCIPIS CONSITUCIONALS / D’altra banda, els socialdemòcrates també volen recordar que la Constitució «estableix en l’article 72.3 que l’Administració pública ha d’actuar d’acord amb el principi de transparència ». Per això consideren que l’article 35 del Reglament «en declarar que el Registre d’inversions estrangeres no és públic», no és coherent amb aquell principi constitucional de transparència.

Ateses aquestes consideracions el president del Grup parlamentari va demanar al Síndic que, si no existeix cap informe de la Secretaria general del Consell General sobre la qüestió, n’encomani un amb caràcter urgent. Bartumeu va concloure expressant la seva «gran preocupació per la contradicció cada cop més evident entre els discursos del govern de DA i els seus actes».

pdf3.jpg