Comunicat de premsa relatiu a la visita de Jaume Bartumeu a la República de San Marino

Autor:
Font:
Publicat el: 28 d'Agost de 2012

logo-gps-consell.JPG

Jaume Bartumeu visita la república de San Marino els dies 30 i 31 d’agost

 El president del Grup parlamentari socialdemòcrata s’hi desplaça per avaluar amb els responsables del PSD de San Marino l’acostament a Europa d’ambdós països

Jaume Bartumeu Cassany viatja aquest dimecres 29 d’agost a San Marino per a mantenir el dijous 30 i el divendres 31 diverses reunions i entrevistes sobre l’estat d’avançament en les relacions d’aquell estat amb la Unió Europea.

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata ha estat convidat pel secretari general del Partito dei Socialisti e dei Democratici (PSD) d’aquella República en el marc de les seves relacions fraternals amb els socialdemòcrates andorrans.

Els socialdemòcrates sanmarinesos i andorrans han estat col·laborant i confrontant opinions i propostes en els darrers anys en relació als respectius processos d’acostament a la Unió Europea amb la qual tant San Marino com Andorra tenen subscrits un acord comercial amb integració total (San Marino) o parcial (Andorra) a la Unió Duanera de la Comunitat Econòmica Europea.)

Com és sabut, ambdós estats també han subscrit, amb el recolzament dels socialdemòcrates, un Acord monetari amb la Unió Europea.

El PSD és, a l’igual que el PS andorrà, membre de la Internacional Socialista i del Partit dels Socialistes Europeus. Actualment és el primer partit de l’oposició parlamentària.

Tant el PSD com el PS segueixen amb molta atenció les reunions que estan celebrant els governs d’Andorra i San Marino amb representants de la Comissió Europea amb la finalitat de poder accedir al mercat interior europeu per una via paral·lela a l’anomenat Espai Econòmic Europeu.

D’altra banda el PSD dóna suport a la convocatòria d’un referèndum per a sol·licitar l’adhesió de San Marino a la Unió Europea.

Es dóna la circumstància que una crisi de govern al si de l’actual majoria de centre-dreta ha obligat a la convocatòria d’unes eleccions anticipades que se celebraran el proper 11 de novembre i l’eventual segona volta el 25 de novembre.

Aquests seran doncs els temes a l’ordre del dia de les reunions que Jaume Bartumeu mantindrà dijous i divendres, sobre les quals es trametrà un comunicat posteriorment.

Andorra la Vella, 28 d’agost del 2012