El PS reitera les crítiques a l’opacitat entorn Monitor Group

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 d'Agost de 2012

El Grup parlamentari socialdemòcrata, a través del seu conseller David Rios, ha demanat al Govern tota la documentació generada per Monitor Group, tota la documentació generada per l’ADI (Andorra Desenvolupament i Inversió) o el Govern en base als documents realitzats per la consultora, i tota la documentació relacionada amb la iniciativa Actua.

La demanda d’informació es justifica pel fet que «els treballs contractats ja han finalitzat», i en el comunicat informatiu que el grup va trametre es critica «l’obscurantisme més absolut» per part del Govern a l’hora d’informar «sobre la feina realitzada per una empresa amb un tema tan sensible, estratègic i decisiu com és l’obertura econòmica mitjançant les inversions estrangeres».

En data del 17 d’agost, Rios va trametre una nova demanda d’infomració sobre els treballs realitzats per Monitor Group, en relació als dos projectes pels quals es va contractar la consultora. El conseller considera que els projectes Proposta per a Andorra d’èxits immediats i d’estratègia d’inversions directes estrangeres a curt termini i Proposta per a Andorra d’una estratègia de diversificació econòmica per estimular el creixement econòmic d’Andorra fa mesos que han acabat sense que el seu resultat sigui visible.

En el comunicat, el grup socialdemòcrata indica que «després d’1,5 milions d’euros i tres mesos des de la finalització dels treballs, no s’ha observat cap millora en la situació del país», ni cap empresa estrangera ha iniciat la seva instal·lació ni tampoc ha manifestat la seva «voluntat fefaent» de fer-ho.

Davant «l’hermetisme» amb què el grup parlamentari considera que el Govern tracta la informació sobre aquest assumpte, els socialdemòcrates demanen que se’ls faciliti tota la documentació generada per Monitor Group en relació amb els dos contractes d’aquests projectes, tota la documentació generada per l’ADI o pel Govern en base a la documentació de Monitor Group i tota la documentació relacionada amb la iniciativa Actua, que recull els contactes establerts amb empreses estrangeres per atraure la seva ubicació al Principat.

El PS insisteix en aquesta demanda per «l’obscurantisme» del Govern a l’hora d’informar en un tema «tan sensible, estratègic i decisiu com és l’obertura econòmica» i per «l’arbitrarietat i desinformació» amb què s’està duent a terme aquest procés.

pdf3.jpg