Bartumeu denuncia que el Govern té “abandonats” els empresaris

Autor:
Font:
Publicat el: 10 de Maig de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata i futur candidat de la formació a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mantenir ahir una reunió amb el màxim dirigent de l’Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa (PIME), Marc Aleix, durant la qual l’empresari va transmetre al polític les inquietuds dels membres de l’organització per la situació econòmica del país.

A més, els problemes del turisme i, en especial, dels establiments hotelers de muntanya amb vista a la davallada de feina durant la temporada d’estiu també van sortir a la conversa entre el conseller general i el representant de la patronal.

Després de la trobada, Bartumeu va reiterar que hi ha “una important preocupació entre els empresaris del Principat per la situació econòmica” i va tornar a criticar la manera de procedir de l’executiu que encapçala Albert Pintat. “També es troben inquiets per com des del Govern els tenen abandonats”, va comentar el principal líder de l’oposició.

Un dels punts que es van tractar a la reunió és la situació delicada per la qual cada estiu passen els hotels de muntanya, que afronten un important descens de clients un cop finalitzada la temporada de neu, amb tot el que això comporta. Des de la patronal, s’entén que l’actual reglamentació laboral no té en compte aquestes especificitats, fet que provoca importants problemes als empresaris. En aquest sentit, Bartumeu i Aleix van acordar analitzar amb més cura la situació. Des de la PIME, es plantejarà una revisió dels convenis col·lectius que el sector té amb altres països, especialment França, per veure si hi ha possibilitat d’adaptar aspectes.

El líder del PS es va comprometre a estudiar la documentació, a la vegada que va carregar contra Juli Minoves, màxim responsable de Turisme. “La situació era ja delicada i només faltava que es posés algú desconeixedor del sector al capdavant i despreocupat de les seves obligacions”, va comentar Bartumeu. De la seva banda, Marc Aleix va optar per no fer declaracions.

pdf3.jpg