Comunicat de premsa relatiu a la demanda d’informació sobre els treballs realitzats per l’empresa Monitor Group

Autor:
Font:
Publicat el: 21 d'Agost de 2012

logo-gps-consell.JPG

El Grup parlamentari socialdemòcrata demana informació al Govern sobre els treballs realitzats per l’empresa Monitor Group

El divendres 17 d’agost, el conseller general David Rios del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS) ha entrat a sindicatura una demanda d’informació a Govern sobre els treballs que ha realitzat l’empresa Monitor Group.

Monitor Group va ser contractada per l’ADI el 8 de març del 2012 mitjançant dos contractes que sumen 1,5M€. Els contractes portaven per títol “Proposta per a Andorra d’èxits immediats i d’estratègia d’inversions directes estrangeres (IDE) a curt termini” i “Proposta per a Andorra d’una estratègia de diversificació econòmica per estimular el creixement econòmic d’Andorra”.

En ambdós contractes, s’especificava el calendari de les accions a efectuar. En el “projecte estratègic IDE a curt termini”, els treballs havien de finalitzar-se l’11 de maig. En el cas del “projecte de diversificació econòmica” els treballs s’havien de finalitzar el 18 de maig. Així doncs, els dos projectes ja fa mesos que estan finalitzats.

Després d’1,5M€ i a tres mesos la finalització dels treballs, no s’ha observat cap millora en la situació econòmica del país ni cap empresa estrangera ha iniciat la seva instal·lació ni ha manifestat la seva voluntat fefaent d’instal·lar-se a Andorra.

Les persones que van ser convidades –i van poder assistir– a la presentació de la iniciativa Actua són pràcticament les úniques que disposen d’una mínima informació sobre els treballs efectuats per l’empresa Monitor Group.

L’hermetisme amb el qual Govern està tractant el tema de la inversió estrangera fa que el Grup parlamentari socialdemòcrata hagi de fer una demanda d’informació per poder examinar i valorar la documentació generada arran dels treballs efectuats per Monitor Group.

La magnitud del soroll que genera Govern cada vegada que una empresa estrangera anuncia que “estudia” la possibilitat d’implantar-se a Andorra no es correspon amb la responsabilitat, que es converteix amb l’obscurantisme més absolut, que té com a Govern d’informar sobre la feina realitzada per una empresa amb un tema tan sensible, estratègic i decisiu com és l’obertura econòmica mitjançant les inversions estrangeres.

Preocupat per la forma amb la qual el govern d’Antoni Martí està portant a terme el procés d’obertura econòmica amb total arbitrarietat i desinformació, el Grup parlamentari socialdemòcrata ha sol·licitat la següent documentació:

–          Tota la documentació generada per Monitor Group en relació amb els dos contractes.

–          Tota la documentació generada per l’ADI o Govern en base a la documentació generada per Monitor Group.

–          Tota la documentació relacionada amb la iniciativa ACTUA

(S’acompanya còpia de la demanda d’informació entrada al Registre del Consell General el 17 d’agost amb el núm. 0725)

 Andorra la Vella, 21 d’agost del 2012