El PS lamenta la inacció de l’executiu i l’insta a governar

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 3 de Juliol de 2012

El Partit Socialdemòcrata considera que durant el primer any de legislatura tant l’executiu com el grup parlamentari demòcrata han treballat poc i que “les coses no han anat millor amb aquest Govern dels millors”. Així ho van explicar ahir el president de la formació, Víctor Naudi, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, en el transcurs d’un dinar amb els mitjans de comunicació per fer balanç de la tasca parlamentària, on van instar l’executiu a aprofitar que “són 22 consellers i fer el favor de governar”.

I és que pels socialdemòcrates, en aquest any de legislatura l’atur ha crescut un 55%, han baixat les importacions de mercaderies, la venda de vehicles, les pernoctacions i el poder adquisitiu dels ciutadans, a la vegada que només s’han incrementat “les adjudicacions a dit”. Davant d’aquest panorama, Bartumeu va anunciar que, de la mateixa manera que  fins ara, des de la formació es continuarà exercint “una oposició responsable i no amb queixes constants a tot”, i que es continuaran portant al Consell General aquells textos necessaris que no porti l’executiu.

Des del juny del 2011, el grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat un total de 50 preguntes, set proposicions de llei i propostes d’acord, i disset demandes d’informació, entre les quals destaquen la proposició de llei de l’impost sobre el valor afegit, que va ser aprovada al Consell General per unanimitat, la proposició de llei sobre les comissions bancàries, la proposta d’adhesió al Conveni del Consell d’Europa per a la protecció dels nens i nenes contra l’explotació sexual i l’abús sexual, la proposició de llei contra el tabaquisme, les mesures de promoció econòmica, la rebaixa de la nacionalitat i la de tinença d’animals.

D’altra banda, Bartumeu es va referir també al document Andorra té futur, presentat per la Cambra de Comerç, la CEA i l’EFA la setmana passada, i a la proposta de l’empresariat per replantejar l’establiment d’un impost sobre la renda en considerar que pot espantar possibles inversors. En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va destacar que hi ha una falta de coherència entre aquesta proposta i la voluntat d’obrir l’economia i de  firmar convenis per evitar la doble imposició. I és que, segons Bartumeu, que va assegurar que “a nosaltres ens preocupa la pèrdua de sentit de la realitat que anima les tres entitats”, aquest impost és imprescindible per a la reactivació i l’obertura de l’economia.