Ultimàtum socialdemòcrata sobre l’IRPF

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Juny de 2012

L’IRPF no pot esperar més. Almenys aquesta és l’opinió del Partit Sociademòcrata. Per això, el seu líder, Jaume Bartumeu, va deixar clar que o Govern tramita a la tardor una llei sobre el darrer impost que queda per completar el marc fiscal o que serà la seva formació qui entri al Consell una proposició de llei. Sigui com sigui, va deixar clar, el parlament haurà a final d’any de debatre sobre aquesta figura tributària.
“Si no fan els deures, ho presentarem”, va avisar Bartumeu, que va apuntar que “la tardor és molt llarga”, i no va voler precisar cap data concreta de marge. Des de la formació socialdemòcrata es considera que l’IRPF “és essencialíssim” per poder desplegar correctament els convenis que eviten la doble imposició i lamenten que no sigui, en canvi, prioritari, al seu entendre, per a l’executiu. “Tenim l’íntim convenciment que no tenen cap pressa per fer-ho. Dins la legislatura pot ser perfectament la dar­rera setmana hàbil”, va comentar el cap de l’oposició, que, sense voler entrar en gaires detalls, sí que va apuntar que la base és “el que portàvem al programa” i, per tant, hi hauria uns mínims per sota del qual s’estaria exempt.
Si l’IRPF corre pressa per al PS, encara més urgent és la llei del comerç. I, en aquest cas, la formació està ultimant els serrells d’un text que s’entrarà a tràmit al Consell General al juliol o, com a molt tard, a inici d’agost. Bartumeu va anunciar-ho ahir tot recordant que “és un text que es va treballar molt durant el nostre Govern”, i avançant que tindrà en compte “el conjunt de problemes del sector, des de la competència fins a les rebaixes”.