El PS tindrà a punt un text que reguli el comerç aquest estiu

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 26 de Juny de 2012

El Partit Socialdemòcrata (PS) ja va anunciar fa mesos que no romandria de braços plegats davant de la necessitat que es legisli de manera urgent en determinats àmbits. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir, després de la reunió de la junta de presidents, que entraran a tràmit parlamentari la llei del comerç a l’inici del proper període de sessions, després de l’estiu.

Aquesta és una de les lleis de les quals s’ha anat parlant els últims anys i que ha estat objecte de nombrosos esborranys, que han quedat arxivats als calaixos i que  nalment no han acabat prosperant. El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va manifestar fa uns dies que aquest text no s’està treballant encara i, per tant, no formarà part de les prioritats més immediates del Govern. Amb la presentació d’aquesta proposició de llei, el grup parlamentari socialdemòcrata vol demostrar que “no estem limitats a una tasca d’oposició i de control a l’acció de govern, sinó que també volem contribuir a l’impuls de l’activitat política”, va explicar Bartumeu, que va recordar que va ser precisament el seu grup el que va entrar a tràmit la Llei de l’IGI, aprovada la setmana passada pel Consell. El president del grup parlamentari socialdemòcrata va indicar també que quan es tingui a punt es donarà a conèixer entre els agents econòmics perquè puguin fer-hi les aportacions que considerin oportunes.

La necessitat que el país es doti de manera urgent d’un text que reguli el sector del comerç ha estat expressada en diferents ocasions pels empresaris a través de la Cambra de Comerç i de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). El president d’aquesta última entitat, Xavier Altimir, insistia fa tan sols uns dies que tot el que sigui per tirar endavant l’economia del país, inclosa aquesta llei, ha de ser prioritari i animava els polítics a treballar en vacances si cal per avançar en la feina pendent perquè els empresaris ja ho estan fent. Sobre aquest punt Bartumeu va dir que no vol donar lliçons a ningú, però que tampoc les vol rebre. “En tot cas, alguns ja ho estem fent des de fa molt de temps, això de treballar a l’estiu”, va dir Bartumeu.

ENQUESTA D’OPINIÓ

“No és dolenta”. Aquesta és l’opinió del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, en relació amb la nota de 4,8 que atorga a l’oposició l’enquesta d’opinió política del CRES. Bartumeu va assenyalar també que el Govern, que obté un 5,6, tampoc pot “llançar gaire les campanes al vol ja que tampoc no arriba pas a l’excel·lent”.