El PS exigeix explicacions per l’adjudicació de la CASS a Patrigest

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 29 de Maig de 2012

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata va entrar al registre del Consell General una demanda d’informació sobre l’adjudicació a l’empresa Patrigest d’un estudi actuarial de la CASS per valor de 92.000 euros, publicada al BOPA del 4 d’abril. La consellera general de la formació, Mariona González, demanda una còpia del contracte amb la societat i una altre de l’informe comparatiu d’empreses, si existeix.

Els socialdemòcrates opinen que una adjudicació directa i urgent per una suma tan significativa «hauria d’estar molt ben fonamentada», segons va indicar la formació ahir en un comunicat.

González va demanar al Govern, a l’empara del que estableix l’article 5 del Reglament del Consell General, que la Caixa Andorrana de Seguretat Social li faciliti còpia del contracte signat amb l’empresa Patrigest i una còpia de l’informe comparatiu d’empreses elaborat per la CASS. La socialdemòcrata vol que es demostri que «aquesta empresa és la que millor s’adapta econòmicament i professionalment per a la realització d’un estudi actuarial».

El PS manifesta que la demanda es planteja després que el BOPA del 4 d’abril recollís una adjudicació ‘directa i urgent’ de la CASS a la societat per a la realització d’un estudi actuarial per l’import total de 92.000 euros.

A l’espera de rebre tota la informació sobre el procés d’adjudicació, els socialdemòcrates van manifestar que «una adjudicació directa i urgent per una suma tan significativa» requereix més fonament.

A més, des del PS van assenyalar que «es podria confirmar que el president el Consell d’Administració de la CASS segueix actuant en una línia que no coincideix amb la que correspondria emprar a un consell d’administració situat per damunt i al marge de l’orientació política liberal del Govern». Així com que «quan es rebi la informació sol·licitada, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata farà pública la seva valoració».