El PS vol que les noves activitats ramaderes paguin el 50% de la taxa

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORA
Publicat el: 23 de Maig de 2012

El termini per presentar les esmenes als projectes de llei de salut animal i seguretat alimentària s’acabava ahir. Els dos grups parlamentaris hi van presentar diverses esmenes.

El grup socialdemòcrata proposa que les noves activitats ramaderes i alimentàries que es creïn només hagin de pagar la meitat de la taxa sobre el registre de titulars d’activitats econòmiques, tal com ja havien inclòs en el projecte de llei que el PS va elaborar la passada legislatura. Igualment, volen eliminar la possibilitat que el laboratori de salut pública pugui desenvolupar prestacions de servei a iniciativa privada, perquè, tal com va explicar a l’ANA la consellera socialdemòcrata Sílvia Bonet, consideren que «podria entrar en competència amb els laboratoris privats» i que «no és el moment tenint en compte la situació de crisi que hi ha».

De la seva banda, el grup demòcrata, després de rebre les consideracions del sector, ha presentat una esmena per rebaixar l’import mínim de les sancions lleus de 300 a 150 euros. També van fer una esmena per precisar que els procediments d’autocontrol es poden fer amb mitjans propis, amb tècnics o amb empreses, i que en els procediments d’inspecció sempre hi ha d’haver la presència del titular de l’explotació.