Ríos considera «irregular» la contractació de Monitor Group

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 2 de Maig de 2012

El conseller general socialdemòcrata, David Ríos, va dir ahir que la contractació de l’empresa Monitor Group per atraure inversió estrangera «la catalogaria d’irregular».

Ríos ho va argumentar dient que el fitxatge es va produir abans que la llei d’inversió estrangera s’hagi aprovat i sense que s’hagi demanat un crèdit extraordinari per pagar els seus honoraris, tot i que ja ha començar a treballar. El conseller socialdemòcrata preguntarà sobre aquesta qüestió en la propera sessió de control a l’executiu prevista per al 10 de maig.

«No ens sorprèn que el Govern treballi així, de fet ja ho hem vist amb l’heliport», va reclamar Ríos. També va afirmar estar «astorat» per què «encara no s’ha aprovat la llei i aquest Govern ja ha anunciat que contractaven una empresa per treballar en l’assessorament de la inversió estrangera». Va afegir, a més, que l’astorament és doble al veure que aquesta empresa ja s’ha posat a treballar «sense que el Govern tingui diners», ja que el crèdit extraordinari per al finançament «encara no ha passat pel Consell General».

L’empresa cobrarà un milió i mig d’euros que s’abonaran una part aquest exercici i la resta el 2013. El dia de la presentació, el Govern va assegurar que del total del preu, 900.000 euros s’hauran de pagar aquest 2012, i per a obtenir l’import es farà un traspàs de 450.000 euros de la partida de Turisme, i la resta de les partides d’Economia, Finances i Presidència. Ríos demanarà al Govern en la propera sessió de control a l’executiu «quins tractes han fet amb aquesta empresa per arribar fins on som ara».