El PS lamenta que els sindicats no es manifestin l’1 de Maig

Autor: M. PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 26 d'Abril de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va lamentar ahir que finalment el sindicats hagin decidit no manifestar-se durant la celebració de l’1 de Maig.

Bartumeu va explicar que els representants dels treballadors han explicat clarament el motiu de la renúncia, que ell atribueix a “la clara ofensiva del Govern en contra dels drets dels treballadors”. En aquest sentit, va indicar que els sindicats “consideren que no estan en una situació de correlació de forces” amb l’executiu. Jaume Bartumeu va afegir-hi, a més, que el qua li sap greu és que “la situació política i l’actualitat derivada d’un govern liberal-conservador afecti els sindicats”.

D’altra banda, i pel que fa a l’alternativa plantejada pels sindicats de convocar taules rodones de temes laborals, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va explicar que no li sembla una mala iniciativa, sinó que “tot el que sigui debatre sobre els drets dels treballadors em sembla bé”.

De la seva banda, el president de la Confederació Empresarial (CEA), Xavier Altimir, no va voler fer valoracions sobre la decisió dels sindicats.

Cal recordar que en l’última manifestació amb motiu de la celebració del dia del treball, tan sols es va aconseguir congregar una cinquantena de persones, motiu que segons van apuntar algunes fonts sindicals hauria influït en la decisió d’enguany, ja que les perspectives són semblants i no s’haurien volgut arriscar a un nou fracàs.