El PS titlla de “poc ètic” que la CASS gasti diners en un anunci

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BON DIA
Publicat el: 17 d'Abril de 2012

L’anunci publicat per la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) en relació a les manifestacions fetes pel seu president, Josep Delgado, sobre el sistema de pensions va tenir un cost per a les arques de la parapública de 1.494 euros.

D’aquesta manera, el Govern responia per escrit a la pregunta de la consellera general socialdemòcrata Mariona González. La CASS revela que l’anunci amb el comunicat, que va aparèixer en els mitjans de comunicació escrits, va tenir un cost de 1.494 euros i puntualitza que no es tractava d’un anunci ni d’una campanya de publicitat, tal com s’apuntava en el redactat de la pregunta. En aquest sentit, la resposta de la parapública puntualitza que el comunicat del consell d’administració de la CASS es va redactar “com a conseqüència de la preocupació per la sostenibilitat del sistema de pensions d’Andorra”, que va ser manifestada en una entrevista realitzada el 23 de febrer al president d’aquesta entitat i per sortir al pas de les “inadequades interpretacions respecte a les declaracions”.

La consellera general  Mariona González va qualificar de “molt poc ètic i fora de lloc” que la seguretat social hagi destinat aquesta quantitat de diners a la publicació d’un anunci, sobretot tenint en compte que “no hi ha hagut una malinterpretació de les paraules del president de la parapública, que va animar la població a fer-se un pla de pensions privat”. “Un president  de la CASS al que no li agradi el sistema públic de pensions el que ha de fer és plegar”, va indicar la parlamentària del PS. González va opinar que “s’han gastat diners alegrement” perquè Delgado podia haver optat per convocar els mitjans de comunicació si volia puntualitzar alguna qüestió de l’entrevista que li havien fet a RNA, el que no hauria representat cap cost per a la CASS. “Si es vol defensar d’alguna cosa que ho faci amb els seus diners, però no amb els de tots els assegurats”, va incidir la consellera. El comunicat publicat de la CASS estava firmat per tots els membres del consell d’administració llevat del representant dels pensionistes, Lluís Ramon Sàmper.