El PS proposa congelar durant dos anys la comissió per pagar amb targeta

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 13 d'Abril de 2012

El grup parlamentari socialdemòcrata va presentar ahir la proposició de llei de suspensió de l’actualització o revisió a l’alça de les comissions bancàries per pagaments efectuats amb targetes de crèdit electròniques.

El president del grup, Jaume Bartumeu, va indicar que no es tracta de cap mesura intervencionista ja que la Constitució recull el dret de l’Estat a intervenir en l’ordenació del sistema econòmic, mercantil, laboral i financer i que es basa en la decisió de congelar els lloguers que va adoptar el Govern. La proposta preveu que les comissions es congelin durant dos anys i que en el moment d’entrar en vigor la llei es retorni a la situació que hi havia a 30 de desembre del 2011. “El Govern haurà de decidir si afavoreix els empresaris comercials i hotelers com pretén la nostra proposició o si no ho volen fer”, va manifestar Bartumeu, que va voler deixar clar que en cap cas s’aplicaria retroactivitat i, per tant, el que ja han cobrat els bancs no ho haurien de retornar.

Tant Bartumeu com el president del PS, Víctor Naudi, es van mostrar crítics amb l’executiu perquè no s’havien adonat abans que existeix “un càrtel bancari que pren les decisions” i van indicar que si finalment es tira endavant la regulació de la llei de la competència ells hi donaran suport.

Preus del transport escolar

El president del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, va criticar la decisió del Govern d’incrementar un 12,5% el preu del transport escolar assegurant que una vegada més “es penalitza els més febles: els estudiants i les famílies treballadores”. Naudi va assegurar que és una mesura que “no tocava”. En aquest sentit va indicar que l’augment no es correspon amb la pujada de l’IPC i que si s’havia congelat ara no es pot aplicar la retroactivitat. “És evident que el Govern cedeix a les pressions dels lobbies, en aquest cas dels transportistes”, va comentar el president del PS.