El PS diu que va assolir un dèficit com el de DA «amb més inversió»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 12 d'Abril de 2012

Els socialdemòcrateses van parlar ahir de les xifres quan ells estaven al Govern per voler expressar que els comptes passaven per un millor moment. Exactament, van voler declarar que anaven «en bona línia». I ho van explicar mitjançant la liquidació de l’any passat, que l’actual Govern va fer pública fa dues setmanes.

La primera constatació que el Partit Socialdemòcrata va voler fer va ser que, igual que l’any 2010, el 2011 el dèficit es va situar al voltant dels cinquanta milions d’euros. «Aquest és el resultat evident de la política d’acurada gestió pressupostària duta a terme pel govern socialdemòcrata l’any 2010 i, també, els quatre primers mesos del 2011», van explicar. També van voler recordar que els dèficits del Principat pel 2008 i 2009 van superar els cent milions d’euros.

En conseqüència, els socialdemòcrates van voler constatar que «s’ha aconseguit una positiva inflexió en l’espiral del dèficit i emplaça el Govern per a que, com a mínim, mantingui aquesta orientació en els propers exercicis pressupostaris».

Altre punt important que va deixar caure el partit liderat per Jaume Bartumeu és que, pel que fa a l’exercici 2011, el resultat «es va aconseguir reduint les inversions i les transferències de capital en gairebé 35 milions d’euros en relació a la liquidació del 2010». Aquesta dada «important» permet afirmar que «el govern socialdemòcrata, amb molta més despesa d’inversió, va arribar gairebé al mateix dèficit que ha arribat el govern de DA amb una inversió exigua», va reclamar.

D’altra banda, el grup parlamentari també va voler constatar que «la comparació entre les liquidacions dels exercicis del 2010 i del 2011 permet afirmar que el govern de DA ha augmentat de forma important, en vuit mesos, les despeses de funcionament com són les de personal o les transferències a entitats».

En conseqüència, tal i com va manifestar el president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, el dia 15 de desembre del 2011 en el debat de totalitat del pressupost en el ple del Consell General, el partit va incidir en que «els socialdemòcrates van reduir el 2010 el 50% del dèficit en relació a exercicis anteriors, augmentant els ingressos i iniciant el desplegament del nou marc fiscal». Si bé els comptes es miren des de moments diferents i amb una major afectació de la crisi, Bartumeu va refermar la despessa pública que va fer efectiva el seu partit.

«Ara haurem de veure on ens porta la gestió del Govern actual i comparar les xifres de les liquidacions del 2010 amb les del 2012, any que DA haurà governat amb pressupost propi», va finalitzar el PS.