El PS es desmarca del síndic general

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 10 d'Abril de 2012

El Grup parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS) ha volgut deixar clar, mitjançant un comunicat de premsa, que es desmarca completament de la defensa que faci el síndic general, Vicenç Mateu, en nom del Consell General, davant la Justícia de la llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal.

El síndic haurà de comparèixer a la Batllia demà per fer les al·legacions en relació a la denúncia presentada pels sindicats a les retallades. Pels socialdemòcrates, les argumentacions que exposi Mateu representen al grup parlamentari demòcrata (DA), però no a ells, que van votar en contra la llei.

Els socialdemòcrates recorden que en cap moment han estat d’acord amb la llei qüestionada, i per tant els arguments que exposi el síndic, tot i que són en nom de la institució, no els representen. El grup afegeix que els seus membres es van negar a participar en una reunió de la comissió legislativa d’Interior amb els representants sindicals, i que per tant si es fa referència a aquesta durant la declaració del síndic, ho haurà de fer com una reunió entre demòcrates i representants sindicals. El grup recorda que ja va dubtar de la legalitat del text durant el debat de la llei al Consell General, i creu que aquesta qüestió demostra «el programa amagat de DA, que vol culpabilitzar la Funció Pública de l’endeutament promogut i beneït per DA en les seves anteriors denominacions». I assegura que «DA és, aquí també, presonera dels seus compromisos amb l’ABA i la CEA».