El PS es desmarca del síndic per les retallades

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 10 d'Abril de 2012

El síndic general, Vicenç Mateu, ha de presentar aquesta setmana –el termini s’esgota demà dimecres– les al·legacions que consideri convenients a la demanda formulada per set sindicats de la funció pública contra la Llei de mesures de contenció de la despesa.

A falta de conèixer exactament quins arguments es posaran damunt la taula, el grup parlamentari socialdemòcrata va emetre ahir un comunicat en el qual avançava la seva disconformitat amb els mateixos, ja que entén que, malgrat ser defensats de forma institucional, s’acabarà fent “subordinadament al plantejament polític de la majoria parlamentària de DA”.

En el comunicat, el PS recorda que van votar en contra del text i que, ja llavors, el president suplent del grup, Gerard Barcia, ja va expressar dubtes sobre la seva constitucionalitat, un dels assumptes en els quals es basa la demanda efectuada pel procediment urgent i preferent per part dels sindicats. I és que, per als socialdemòcrates “qüestions pròpies d’una llei qualificada en la mesura que afectaven drets i llibertats van ser tractat per la majoria de DA mitjançant la tramitació d’una llei ordinària”.

Des de la principal formació a l’oposició es considera que tot l’afer de les retallades “demostra abastament que els discursos pretesament il·lusionadors invocant unes suposades formes més conciliadores i negociadores s’han topat de front amb el programa amagat de DA”. Aquest se centraria, segons el PS, “a culpabilitzar la funció pública de l’endeutament promogut i beneït per DA en les seves anteriors denominacions (PLA i Coalició Reformista)”.