Bonet lamenta que el Govern polemitzi sobre el text dels gossos d’assistència

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BON DIA
Publicat el: 5 d'Abril de 2012

La consellera general socialdemòcrata Sílvia Bonet va lamentar ahir que el Govern, a través del ministre portaveu, Jordi Cinca, hagi volgut polemitzar al voltant de la proposició de llei que el seu grup parlamentari va entrar fa uns dies a tràmit per atorgar als gossos d’assistència els mateixos drets d’accés a establiments públics i al transport públic de què gaudeixen els gossos pigall.

Bonet va manifestar que l’únic que han volgut els socialdemòcrates ha estat donar una resposta a una demanda que va fer el Consell Nacional de Discapacitats (Conadis) ara fa un any. “Em sap greu que es vulgui polemitzar sobre un tema com aquest, darrere del qual hi ha persones que tenen dificultats; en tot cas polèmiques com aquesta no aporten res a la societat”, va indicar Bonet.

El ministre portaveu va manifestar en la roda de premsa de la setmana passada que havia causat sorpresa en el Govern la presentació d’aquesta proposició de llei ja que, va assegurar, “no era cap secret que nosaltres també l’estàvem elaborant”. Cinca es referia així al projecte de llei de tinença i protecció dels animals, que pretén modificar el text que va entrar en vigor l’any 1998. A més, el ministre va dir que el titular d’Agricultura havia informat al seu dia sobre el calendari legislatiu, dins del qual s’havia mencionat expressament aquest projecte de llei, i que “a vegades es confonen els papers”, en el sentit que la iniciativa parlamentària correspon a la majoria política. Sobre aquest punt, la consellera socialdemòcrata va considerar que del que es tracta és d’aprovar l’equiparació dels gossos d’assistència  i els gossos pigall de la manera més ràpida possible “perquè hi ha un col·lectiu de persones que se’n poden beneficiar.

“Continuarem presentant aquelles proposicions de llei que creguem que són necessàries; el Govern que faci la seva feina, però no ens ha de dir a nosaltres com hem de treballar”, va remarcar Bonet.

El ministre portaveu va opinar també fa una setmana que “si el text que hem presentat és més exhaustiu és normal que treballem en aquest”, mentre que la consellera general socialdemòcrata va assenyalar que “no hi ha cap incompatibilitat, sinó que són textos que es complementen i no hi hauria d’haver cap problema”.