El PS farà una llei per aturar la comissió del 0,5% dels bancs

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 27 de Març de 2012

Els comerciants no són els únics que han rebut amb malestar la comissió del 0,5% que els bancs han començat a aplicar per la utilització de les targetes bancàries als terminals de punt de venda (TPV). La mesura tampoc no ha agradat gens ni mica als socialdemòcrates.

Ahir mateix el grup parlamentari socialdemòcrata va acordar l’elaboració d’una proposició de llei que, en cas que s’aprovés, suposaria la congelació de la comissió del 0,5% que les entitats bancàries apliquen des d’aquest dilluns als establiments comercials per fer servir les targetes electròniques del país. Així ho va explicar el president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu, que va quali†car la comissió d’“escandalosament inadmissible”. Els parlamentaris socialdemòcrates van prendre aquesta decisió ahir al migdia, raó per la qual Bartumeu no va poder aportar moltes més dades respecte d’això, si bé va dir que la intenció és presentar la proposició de llei al Consell General abans de Setmana Santa.

Bartumeu va indicar que així com s’ha pogut aplicar una congelació en els preus dels arrendaments a través d’una llei dins les mesures de reactivació econòmica, es pot actuar de la mateixa manera en el cas d’aquesta nova comissió bancària, ja que totes dues iniciatives afecten el sector privat. “No és que ens sembli una comissió poc oportuna, sinó que ens sembla escandalosament inadmissible”, va recalcar Bartumeu, que va recordar que l’Estat pot intervenir en la regulació de l’activitat econòmica, tal com diu la Constitució, i que la mesura podria ser retroactiva, com s’acostuma a acceptar quan és en bene†ci de la ciutadania.

D’altra banda, el grup parlamentari encara està estudiant les esmenes presentades per DA a la proposició de llei de l’impost sobre el valor afegit (IVA), en vista que la comissió legislativa de Finances i Pressupost té temps fi†ns al juny per enllestir l’informe. Bartumeu va indicar que “hi ha esmenes que acceptarem i d’altres que no, però crec que hi ha una certa involució entre el que Coalició Reformista havia pactat amb el nostre grup a l’anterior legislatura i algunes de les esmenes que he pogut llegir”. El president del grup socialdemòcrata va assenyalar també que les esmenes de DA busquen moltes exempcions, cosa de què es pot ressentir la recaptació.