El PS demana al Govern un replantejament de l’actual model de transport sanitari

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 21 de Març de 2012

El Partit Socialdemòcrata considera “adequat”, amb vista a la situació econòmica i la contenció de la despesa pública, que el Govern “replantegi” el model de transport sanitari i “es corregeixin les disfuncions que hagin pogut sorgir durant aquests anys”.

Ho va exposar la consellera general del grup Sílvia Bonet en un seguit de preguntes amb resposta escrita adreçades al Govern perquè les respongui via parlamentària i amb la voluntat de cercar “les accions que es poden dur a terme sense afectar la qualitat assistencial”.

“Partim d’una situació en la qual el sistema sanitari pateix dificultats i cal reflexionar sobre quines modificacions són les adequades, sense deixar de costat que hem de mantenir un transport sanitari de qualitat i sostenible”, va manifestar Bonet en la carta adreçada al síndic general. “S’han de decidir les accions que es poden dur a terme sense afectar la qualitat assistencial”, va seguir la consellera general. I en aquest sentit, la parlamentària va exposar una bateria de qüestions relatives a la finalització del contracte amb les empreses privades de transport sanitari extern programat i no programat i del transport sanitari intern no programat.

ELS COSTOS DE LA REGULACIÓ

Des del PS pregunten al Govern quan preveu procedir a una nova adjudicació d’aquests serveis, també se li interpel·la sobre el nombre d’ambulàncies de què disposa el país i quin és el cost de la regulació per a l’empresa pública i les empreses privades. A la vegada, a la demanda presentada pel grup de l’oposició, de la qual va informar ahir a través d’un comunicat de premsa, es vol saber “amb precisió” quines missions i funcions està assumint actualment en l’àmbit del transport sanitari el departament de prevenció i extinció d’incendis i de salvament. El Partit Socialdemòcrata, a més, va voler recordar al comunicat de premsa que el cos de bombers, durant la celebració de la seva festa patronal fa dues setmanes, va tornar a recuperar la vella reinvindicació de fer-se càr – rec del transport sanitari. Com també que el reglament del 2007 que regula el transport sanitari defensava la privatització davant l’augment de la demanda dels serveis i la necessitat d’organització entre els diferents prestadors.