Comunicat de premsa relatiu a la pregunta formulada per Sílvia Bonet sobre els contractes de transport sanitari

Autor:
Font:
Publicat el: 20 de Març de 2012

logo-gps-consell.JPG

El Grup parlamentari socialdemòcrata interpel·la el Govern sobre els contractes de transport sanitari amb empreses privades

La consellera general socialdemòcrata Sílvia Bonet ha formulat una sèrie de preguntes perquè el Govern presenti les respostes escrites escaients. Totes elles són relatives a la finalització del contracte amb les empreses privades de transport sanitari extern programat i no programat i del transport sanitari intern no programat.

En la motivació de les seves preguntes, la consellera Sílvia Bonet recorda que en l’edició del BOPA del 21 d’agost del 2007 foren publicades les adjudicacions definitives dels serveis de transport sanitari extern programat i no programat, així com de l’intern no programat.

A la vegada, Sílvia Bonet exposa que com sigui que estem “… en un moment delicat de contenció de la despesa” és adequat “… replantejar el model de transport sanitari i corregir disfuncions que hagin pogut sorgir durant aquests anys.”

Per això, amb la voluntat de cercar “… les accions que es poden dur a terme sense afectar la qualitat assistencial” la consellera socialdemòcrata formula quatre preguntes.

Es tracta d’esbrinar així quan preveu el Govern procedir a una nova adjudicació d’aquests serveis exteriors i interior de transport sanitari.

També pregunta el nombre d’ambulàncies de la quals es disposa al país i quin és el cost de la regulació.

A la vegada es vol saber amb precisió quines missions i funcions està assumint avui el departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i de Salvament (Bombers) en l’àmbit del transport sanitari.

Recordem que fa pocs dies, en celebrar-se la festa patronal dels Bombers, la reivindicació de recuperar el transport sanitari per part d’aquell departament de servei públic ha estat novament formulada.

(S’acompanya còpia de la pregunta formulada, entrada al Registre del Consell General el dia 16 de març del 2012, núm. 0216)

Andorra la Vella, 20 de març del 2012