Bartumeu tem l’arbitrarietat a la llei d’inversions estrangeres

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 6 de Març de 2012

El Partit Socialdemòcrata (PS) encara no ha tingut temps su cient per examinar a fons el projecte de llei d’inversions estrangeres entrat al Consell General. No obstant, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir, després de la reunió de la junta de presidents, que el preocupa “la gran amplitud de la discrecionalitat del Govern” a l’hora de decidir l’autorització o no d’una activitat econòmica.

El text determina que és el Govern el que, a través d’una resolució motivada, es pronuncia, basant-se en uns criteris de valoració, sobre la sol·licitud d’inversió estrangera. “Si la gran amplitud de la discrecionalitat que es dóna al Govern a l’hora d’acceptar o refusar una inversió no va acompanyada d’una certa regulació es pot caure en l’arbitrarietat, i això ens preocupa”, va indicar Bartumeu.

El líder socialdemòcrata es va referir també, a preguntes dels mitjans de comunicació, a la proposició de llei de l’IVA presentada pel seu grup, el període d’esmenes de la qual s’acaba, si no es demana una pròrroga, el 12 de març. Bartumeu va recordar que aquest text “és el resultat dels acords polítics aconseguits amb Coalició Reformista i bona part dels seus consellers formen part de DA. Per això no veig per què no hi haurien d’estar d’acord ara”.

Segons va assenyalar, el 95% del text es va negociar durant l’anterior legislatura i, per tant, “no preveiem que puguin presentar una gran munió d’esmenes, si no volen tirar enrere els acords aconseguits al seu dia”. La previsió és que, si els demòcrates no demanen allargar el termini per a la presentació d’esmenes, “arribarem a l’estiu amb la llei de l’IVA aprovada”, va explicar Bartumeu.

El projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal es podria aprovar el dia 15 de març en cas que la comissió d’Interior hagi enllestit les esmenes presentades pels demòcrates. D’aquesta manera, les retallades en els sous dels funcionaris podrien ser efectives a  nals d’abril. La junta de presidents va posposar ahir una decisió sobre el Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA) a l’espera que els demòcrates tinguin els informes que han encarregat sobre la renovació dels membres.

Finalment, ja hi ha data per al debat d’orientació política i global del Govern. Tindrà lloc els dies 7 i 8 de juny, segons es va acordar a la reunió de la junta de presidents.

pdf3.jpg