El PS, preocupat pels criteris arbitraris de la llei d’obertura

Autor: M. PRAT / AGÈNCIES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 6 de Març de 2012

El president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va fer ahir una primera valoració de la llei d’inversions estrangeres, que va entrar a tràmit en la darrera sessió del Consell General. En aquest sentit, Bartumeu es va mostrar “preocupat” per “l’arbitrarietat” en què es pot caure a l’hora de decidir sobre les inversions, tenint en compte “l’amplitud discrecional” que presenta el document.

Segons va explicar el president del grup socialdemòcrata, aquesta arbitrarietat vindria donada perquè no s’ha previst una regulació dels criteris a seguir per dedicir la idoneïtat o no de les inversions estrangeres, una qüestió que considera necessària. Amb tot, va voler remarcar que aquesta és només “una primera percepció” després que dimarts de la setmana passada el cap de Govern, Toni Martí, li fes arribar el text i que té previst examinar més a fons la proposta per tal de poder manifestar-se més àmpliament.

Bartumeu va fer aquestes consideracions en la roda de premsa posterior a la junta de presidents que es va celebrar ahir a la tarda. D’altra banda, el president del grup del PS al Consell també va parlar sobre l’aprovació de la futura llei de l’IVA, de la qual va destacar que si no s’allarga el període d’esmenes que acaba el 12 de març, la proposta es podria aprovar a l’abril o al maig. De fet, va remarcar que la proposta actual és fruit dels acords assolits amb els antics consellers de Coalició Reformista, la majoria dels quals va recordar que avui formen part de Demòcrates per Andorra. “No veig per què no hi ha d’haver acord ara si ja hi era el 2010. En el cas de Dani Armengol, per exemple, no entendria que discutís qüestions que ell ja havia pactat en l’anterior legislatura”, va indicar.

LES RETALLADES PODRIEN SER EFECTIVES A L’ABRIL

La junta de presidents reunida ahir la tarda ha establert ja la previsió del calendari de sessions d’aquests propers mesos fins a l’aturada de l’estiu. Destaquen dues dates, la del Consell General vinent, que serà o el dia 15 o el dia 22 de març, i en el qual està prevista l’aprovació del projecte de llei de retallades dels funcionaris, i la del 7 i 8 de juny, dies en què es farà el debat anual d’orientació política. De fet, ahir es va reunir la comissió d’Interior i va nomenar Sílvia Riva com a ponent del projecte de llei de retallades. En aquest sentit, si el 15 de març vinent el text s’aprovés al Consell, les retallades als funcionaris podrien ser efectives a la nòmina de l’abril. La junta de presidents també va establir el calendari de sessions de control al Govern.

pdf3.jpg