Comunicat de premsa relatiu a la proposta d’acord per a signar el Conveni europeu per la protecció dels infants contra l’explotació i l’abús sexual

Autor:
Font:
Publicat el: 23 de Gener de 2012

logo-gps-consell.JPG

El Grup parlamentari socialdemòcrata insta el Govern a signar el Conveni europeu per la protecció dels infants contra l’explotació i l’abús sexual

Una proposta d’acord presentada dilluns planteja que el Consell General encomani al Govern la signatura d’aquest conveni europeu

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu Cassany ha presentat a Sindicatura aquest dilluns el text d’una proposta d’acord que haurà de ser tramitada segons el que disposa l’article 138 del Reglament del Consell General.

En l’exposició de motius de la proposta d’acord el Grup parlamentari socialdemòcrata recorda que el 25 d’octubre del 2007 el Consell d’Europa va obrir a la signatura el Conveni europeu per la Protecció dels nens i nenes contra l’explotació sexual i l’abús sexual i que aquell conveni va entrar en vigor el dia primer de juliol del 2010.

El passat mes d’octubre del 2011 només quedaven cinc països membres del Consell d’Europa –entre els quals Andorra- que no havien encara signat el Conveni.

L’exposició de motius de la proposta, que ha estat preparada per la consellera general Sílvia Bonet, membre de la delegació andorrana a l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa, recorda que l’abús sexual als infants és un crim que comporta un important patiment per als nens i nenes que el pateixen.

Precisament l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa està molt implicada en la campanya per aturar la violència sexual contra els nens i nenes que es va iniciar a Roma els dies 29 i 30 de novembre del 2010.

La proposta que ha presentat el Grup parlamentari socialdemòcrata planteja així que el Govern dugui a terme les gestions necessàries “… perquè durant el període de sessions que s’inicia el dia primer de març del 2012, l’Estat andorrà sigui un dels Estats membres que han signat el Conveni.”

(S’acompanya còpia de la Proposta d’Acord registrada el 23 de gener amb el núm. 0061, al Registre del Consell General)

Andorra la Vella, 23 de gener del 2012