Relliscada de Saboya en avalar una notícia inventada sobre Apple

Autor: D. M.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 19 de Gener de 2012

Per acabar la seva intervenció a la comissió legislativa d’Economia, en què es parlava del projecte d’obertura econòmica, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va posar als consellers un exemple “del tipus de notícia que volem”. Era un article periodístic del mes d’abril passat sobre la instal·lació d’una botiga Apple a Liechtenstein. En la mateixa notícia, un responsable del projecte assegurava que la seva intenció primera era instal·lar l’establiment a Andorra.

Però que el seu cap havia insistit en Liechtenstein després d’haver viatjat al petit país per fer-se un tractament dental. Saboya va lamentar que el Govern “no sabés res, que se’ns escapés” però va afegir que també era un símptoma que “hi ha gent que està pensant de venir aquí”. I encara va afegir-hi que potenciar el turisme sanitari podia significar atreure pacients però també futurs inversors.

El grup parlamentari socialdemòcrata va reaccionar a la tarda amb un contundent comunicat de premsa, reclamant “seriositat” al Govern. Per què? Perquè la notícia utilitzada pel Govern com a certa era una innocentada. El comunicat dels socialdemòcrates posava de manifest que l’article s’havia publicat el passat dia 1 d’abril en un portal digital, una jornada en què, per tradició, la premsa francesa i també l’anglosaxona difonen innocentades. Vaja, el seu 28 de desembre. L’oposició va assenyalar que els mateixos comentaris a la notícia ja deixaven clar que era una broma i que també eren sospitosos detalls de la mateixa, com ara que la botiga tindria quatre mil metres quadrats, un equip de venedors que parlarien cent idiomes i un museu a la tercera planta. El PS va lamentar “la lleugeresa que caracteritza el govern de DA, que es pretenia el govern dels millors”.

L’executiu va reaccionar poc després amb un altre comunicat per lamentar l’error. L’escrit esmentat assenyalava que la notícia “s’havia publicat en un mitjà de reputació” però reconeixia que “no es va contrastar adequadament”.

pdf3.jpg