Comunicat de premsa relatiu a la demanda d’informació sobre la senyalització dels vials de la boca est del túnel dels dos Valires

Autor:
Font:
Publicat el: 17 de Gener de 2012

logo-gps-consell.JPG


El Grup parlamentari socialdemòcrata demana informació al Govern sobre la senyalització dels vials de la boca est del túnel dels dos Valires

El conseller general David Rios del Grup parlamentari socialdemòcrata (GPS) ha entrat a Sindicatura dues preguntes a Govern sobre la manca de senyalització i pre-senyalització dels vials de la boca est del túnel dels Dos Valires. Les preguntes, que s’hauran de respondre per escrit, es fonamenten en que el 23 de desembre del 2011 es feia públic que havien finalitzat les obres de la boca est del túnel dels Dos Valires, a la parròquia d’Encamp, que modifiquen sensiblement una part del traçat de la carretera General 2. Aquesta  infraestructura consta de dues rotondes, una d’elles elevada amb quatre rampes per accedir-hi.

Efectivament, fa gairebé un mes que es pot transitar per aquesta complexa infraestructura. Tanmateix a dia d’avui aquesta infraestructura encara no disposa de la senyalització ni presenyalització definitiva dels punts rodons, ni de les diverses direccions, ni de les sortides i entrades, ni les possibles itineraris, ni dels diferents carrils. Tant els vehicles nacionals com els que condueixen els turistes que visiten Andorra es troben, literalment, perduts al bell mig d’aquella obra.

Sembla que Govern no s’adoni que aquest fet perjudica seriosament la imatge del país i que haver obert al trànsit aquesta infraestructura sense la correcta senyalització comporta un risc greu per la seguretat viària.

Després que hagin passat les festes de cap d’any amb una alta afluència de turismes i autocars de passatgers del sud del país cap a les pistes d’esquí de la Vall d’Orient, el conseller socialdemòcrata pregunta:

1.   Quan té previst el Govern de senyalitzar correctament i de manera definitiva aquesta infraestructura?

2.   Per què Govern, gairebé un mes després d’obrir al tràfic aquesta infraestructura, encara no l’ha senyalitzat correctament?

Aquesta demanda s’ha fet d’acord amb el que disposa l’article 129 del Reglament del Consell General i següents.

(S’acompanya còpia de la demanda d’informació registrada el 17 de gener amb el núm. 0032, al Registre del Consell General)


Andorra la Vella, 17 de gener del 2012